| | |

Omia ja toisten polkuja ja Tilannekuvia kutsuvat

Oppilastyönäyttelyhankkeet kutsuvat: tavoitteena suomalaista kuvataidekasvatusta laajasti eri kouluasteilta esittelevä näyttelykokonaisuus osana InSean kansainvälistä taidekasvatuskongressia kesäkuussa 2018 Espoossa.  Ideana on, että näyttelyn teoksia voit toteuttaa osana normaalia kuvataiteen opetusta.

OMIA JA TOISTEN POLKUJA

Näyttelyyn tulevien teosten tai  taidetekojen lähtökohdiksi olemme valinneet varsinaisen kongressin monista teemoista taiteiden ja tieteiden välisyyden, ilmastonmuutoksen, kulttuurisen muuttoliikkeen ja moninaisuuden.

Mukaan toivomme teoksia, jotka tekevät näkyväksi valittuja teemoja sekä teoksia, joissa tulevat esille sekä oppilaiden taidekokemukset  että kokemukset kuvataiteen opiskelusta. Erityisesti toivomme teoksia, joissa lasten ja nuorten omat ajatuspolut tulevat esille.

Jatkamme syyspäivillä aloitettujen opetuskokonaisuuksien yhteistä ideointia ja suunnittelua lauantaina 13.1.2018 klo 13-16 Aalto-yliopistossa Helsingissä ja Lapin yliopistossa Rovaniemellä järjestettävissä työpajoissa – etäyhteydetkin pyrimme tarvittaessa järjestämään. JOS INNOSTUT ERITYISESTI TÄSTÄ,  NIIN 13.1. TYÖPAJOJEN SUUNNITTELUA VARTEN OLE YHTEYDESSÄ 10.1.2018 MENNESSÄ erja@kuvis.fi!

Lue lisää »

TILANNEKUVIA

Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura kutsuu kuvataideopettajia mukaan hankkeeseen, jossa tarkastellaan tervehtimisen tapoja ja sen kulttuurisia merkityksiä elokuvan, animaation tai sarjakuvan keinoin. Hanke on tarkoitus toteuttaa vuoden 2018 aikana oppilaitoksissa – keväällä 2018 toteutetut projektit voidaan liittää InSea kongressin näyttelykokonaisuuteen.

Syyspäivilä esitelty hanke on tarkoitettu kuvataiteen opettajille, luokanopettajille ja heidän opetusryhmille alakouluissa, yläkouluissa, lukioissa ja taiteen perusopetusta tarjoavissa oppilaitoksissa. Teeman ympärille voi halutessaan myös rakentaa monialaisen oppimiskokonaisuuden.

Tilannekuvia-hankkeesta tarkemmat tiedot tammikuussa 2018!

KIINNOSTUITKO? NÄIN PÄÄSET MUKAAN:

Lähetä sähköposti erja@kuvis.fi ja kerro yhteystietosi + koulusi ja kummasta hankkeesta olet kiinostunut vai molemmista. Pääset mukaan ko. hankkeen tiedostuslistalle.

 

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia