| | | | | | | |

KEVÄTPÄIVÄT ON PERUTTU!

Kuvataidekasvatuksen kehittämistyötä tehdään parhaillaan monella taholla ja monella eri tavalla, lukion opetussuunnitelma uudistuu ja peruskoulu avautuu yhteistyöhankkeille. Muun muassa näitä aiheita esillä kevätpäivillä, samoin kuin monipuolinen kattaus työpajoja. Oppimisen lisäksi ohjelmassa aikaa keskusteluille ja kollegoiden tapaamiselle!

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla tästä

Ohjelma perjantaina 13.3.2020

Paikka: Aalto-yliopisto, Väre – Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Otaniementie 14, 02150 Espoo = opastuksen alku ja loppu pääaulassa

11:45-12:45 Opastettu kierros Aalto-yliopistossa, kohteina Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennus ja Aallon julkinen taide.

Paikka: Aalto-yliopisto, Väre – Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Tila F101 (käynti pääaulasta)

12:30 Ilmoittautuminen alkaa

13:00 Kevätpäivien avaus. Puheenjohtaja Katja Uksila, Kuvataideopettajat KUVIS ry sekä rehtori Kaisa Tikka ja kuvataideopettaja Sanna Ropponen, Otaniemen lukio.

13:05 Aalto-yliopisto kuvataideopetuksen kehittäjänä. Professori Martti Raevaara, Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

14:00 WE LOPS KUVIS! Lukion kuvataide LOPS2021 – Kysy, kommentoi ja keskustele! Johdattelijana opetusneuvos Mikko Hartikainen, Opetushallitus

15:00 Kahvi-/tee- & virkistystauko Kipsarissa

15:30 Koodaus ilmiönä kuvataiteen näkökulmasta. Taidetta koodissa -materiaali tavoitteena on tarjota peruskoulun opettajille helposti lähestyttäviä ja sovellettavissa olevia ratkaisuja ohjelmallisen ajattelun, koodauksen ja kuvataiteen yhdistämiseen. Kuvataideopettaja ja materiaalin suunnittelija Iida Jääskeläinen

16:00 Kouluissa toteutettavat Break the Fight! –taidetyöpajat tuottavat peruskoululaisille parhaimmillaan uusia liikkumisen ja harrastuslajien kokemuksia. Taidetoiminnan ohessa voidaan sekä käsitellä koulukiusaamista että vahvistaa nuorten osallisuutta. BTF- toiminnanjohtaja ja kehittäjä Arja Tiili ja BTF- graffitiohjaaja ja koordinaattori Santeri Karttunen

16:30 Keskustelua ja kommentointia.

17:00 Päivän päätös

Heti päivän päätteeksi, noin 17:15 alkaen samassa paikassa KUVIS ry:n vuosikokous. Esityslistan löydät etusivuilta omassa artikkelissa!

Ohjelma / lauantai 14.3.2020

Paikka: Otaniemen lukio, Tietotie 6, 02150 Espoo

9:00 Ovet auki, kierros uudessa koulurakennuksessa, ilmoittautuminen, aamukahvi

10:00 Päivän avaus. Puheenjohtaja Katja Uksila, Kuvataideopettajat KUVIS ry

10:05 Aalto Junior Lab esittäytyy. ARTS-koordinaattori Ida Ruuth, Aalto Junior Lab

10:35 Savonlinnan Taidelukio kuvataiteen erityistehtävän ja valtakunnallisen kehittämistehtävän toteuttajana. Rehtori Reima Härkönen, Savonlinnan Taidelukio

11:30 Omakustanteinen lounas

13:00  Valinnainen työpaja. Ilmoittautuessasi valitse yksi, ja varalle yksi tai kaksi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

PAJA 1: LOPS-kohtaamisia. Työpajassa pohditaan uutta lukion opetussuunnitelmaa. Mikä muuttuu ja millaisia mahdollisuuksia uusi LOPS tarjoaa? Miten uutta paikallista opetussuunnitelmaa tulisi kuvataiteen osalta rakentaa? Jaetaan ideoita ja näkökulmia kollegoiden kesken pienryhmissä. Työpajan vetäjänä toimii kuvataideopettaja Nana Matikkala.

PAJA 2: Art Machine / maks. 20 osallistujaa. Aalto Juniorin Art Machine työpajassa tutustutaan little Bitseillä elektroniikkarakenteluun ja sovelletaan työpajassa opittua omiin elektronisiin taideteoksiin. Aalto Juniorin ARTS-ohjaaja Viivi Räsänen.

 PAJA 3: Elokuva ja liikkuvan kuvan opettaminen / maks. 10 osallistujaa. Elokuvatyöpajassa kuvataan ja editoidaan kuvisopettajien oma lyhytelokuva, sekä tutustutaan liikkuvan kuvan oppimateriaaleihin ja tekijänoikeuksiin. Kuvataideopettaja, mediaopettaja Katja Uksila

PAJA 4:  Koulukuvis.fi – Jaettu osaaminen ja opetusmateriaali tukena peruskoulun kuvisluokan arjessa ja oman opetuksen kehittämisessä. Koulukuvis.fi-projektin esittely, keskustelua oman osaamisen jakamisesta, sekä ideoiden ja tehtävärunkojen jakamista käytännössä. Hankkeen ja pajan vetäjinä kuvataideopettaja Matteus Pentti ja kuvataideopettaja Tiina Häkkinen 

15:00 Yhteenvetoa ja keskustelua päivien ja pajojen annista, toiveita jatkosta. Päätöskahvit.

n. 15:30 Päivät päättyvät

Tietoja ja ohejita

Ilmoittautuminen 10.3.2020 mennessä

 • Linkki sivun alussa.
 • Sähköpostitse toimisto@kuvis.fi. Ilmoita nimi, maksu/laskutustiedot, osallistumispäivät ja pajavalintasi lauantaina.
 • Huomaa, että kahteen lauantain työpajoista on rajallinen osallistujamäärä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistuminen maksaa 

 • Kuvataideopettajat KUVIS ry:n jäsenet: molemmat päivät 150,00 €, yksi päivä 80,00 €.
 • Alennettuun jäsenmaksuun oikeutetut puoleen hintaan, 75,00 € ja 40,00 €.
 • Muut: molemmat päivät 300,00 €, yksi päivä 160,00 €.
 • Maksuun sisältyvät esittelykierros, luennot, työpajat sekä ohjelmassa ilmoitetut tarjoilut.
 • Maksuun eivät sisälly muut ruokailut kuten lounaat, matkat tai majoittuminen. 

Osallistuminen laskutetaan tai maksetaan Kuvataideopettajien tilille ennen koulutusta

 • Kuvataideopettajat KUVIS ry lähettää laskun ilmoittautuessa kerrotulle saajalle
 • Ilmoita laskun saajan mahdollisimman tarkat tiedot ja miten lasku lähetetään: virallinen nimi, osoite, Y-tunnus, OVT, välittäjätiedot, viite, tilausnumero jne.
 • Ennen koulutusta maksun voi maksaa suoraan viimeistään 10.3.2020 Kuvataideopettajat KUVIS ry:n tilille OKOYHFIHH / FI3455412820016179. Viestikenttään merkittävä osallistujan nimi ja osallistumispäivä/t. 
 • Mikäli maksu- tai laskutustieto puuttuu, lähetetään lasku osallistujalle. 

Todistus ja veso-/teso-/kikykelpoisuus

 • Osallistujat saavat todistuksen, joka lähetetään jälkikäteen spostiliitteenä, kun osallistumismaksu on todettu suoritetuksi, tai laskutuksen yhteydessä.
 • Opetusta perjantaina 4,5 tuntia, lauantaina 5 tuntia.

Peruutusehdot

Mikäli ilmoittautuminen perutaan viimeistään 10.3.2020 tai osallistujalle tulee ylittämätön este, ei osallistumismaksua peritä. Mikäli ilmoittautunut ei saavu koulutukseen, eikä peruuta osallistumistaan, peritään koulutuksesta koko maksu. Peruutuksen voi tehdä sähköpostitse toimisto@kuvis.fi tai tekstiviestillä puh:no 045-2609535.

Järjestäjä

Kevätpäivät järjestää Kuvataideopettajat KUVIS ry yhteistyössä Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuvataidekasvatuksen, Aalto Junior Lab:in, Espoon Otaniemen lukion sekä TJS-opintokeskuksen kanssa.

Tiedustelut Erja Väyrynen, erja@kuvis.fi, puh: 045-2609535 (ke-pe). 

Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia