Liity Kuvis ry:n jäseneksi tästä!

Jäsenyys

Kuvataideopettajat ry on jäsenten muodostama yhteisö: siihen kuulutaan suoraan, ei paikallisyhdistyksen, kerhon tms. kautta.

Sääntöjen mukaan ”Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voidaan hyväksyä kuvataideopetuksen tai taidekasvatuksen tutkinnon suorittaneet tai alalla työskentelevät muunkin kuvataideopetuksen tai visuaalisen kulttuurin opettajan kelpoisuusehtojen mukaisen tutkinnon tai opinnot suorittaneet henkilöt sekä opiskelijajäseniksi alan opiskelijat. Yhdistys voi myös ottaa kannatusjäseniä ja kutsua kunniajäseniä. Kannatusjäseniksi voidaan hyväksyä henkilöt ja oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka haluavat tukea yhdistyksen tarkoitusta.”

Jäsenet hyväksyy hakemuksen perusteella yhdistyksen hallitus. Kaikki jäsenet ovat keskenään tasavertaisia.

Kunniajäsenet kutsuu hallitus. He ovat yleensä yhdistyksen toimintaan aktiivisesti osallistuneita tai sen toimintaa muuten omalla työllään tukeneita henkilöitä. Heiltä ei peritä jäsenmaksuja, muutoin edut ovat samat kuin muillakin henkilöjäsenillä.

Täältä löydät yhdistyksen Säännöt

Jäsenedut ja jäsentiedotus

Kuvataideopettajat KUVIS ry:n jäsenenä saat:

 • Mahdollisuuden osallistua, toimia ja vaikuttaa kuvataidekasvatuksen ja -opetuksen keskeisiin kysymyksiin valtakunnallisesti ja paikallisesti.
 • Mahdollisuuden verkottua toisten samalla alalla toimivien kanssa.
 • Mahdollisuuden osallistua jäsenhintaan veso/teso-kelpoisille kevät- ja syyspäiville ja muihin yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin.
 • Ensikäden tietoa alan ajankohtaisisa asioista.
 • Oikeuden osallistua yhdistyksen sääntömääräisiin kokouksiin ja mahdollisuuden olla mukana päättämässä siitä, miten yhdistys käytännössä ajaa kuvataideopettajien ja kuvataideopetuksen ja -kasvatuksen etuja.
 • Mahdollisuuden turvata kuvataideopettajien äänen kuulumisen Aineopettajaliitto AOL ryssä, jonka tehtävänä on edistää peruskoulun ja lukion aineopettajan asemaa.
 • Edustajasi Pedagogisten Opettajajärjestöjen Edustajistoon (POE), joka on vaikutuskanavamme OAJ:ssä.
 • Kuvataideopetuksen asiantuntijan moneen muuhun järjestöön ja yhteistyöhankkeeseen
 • Vuosittaisen jäsenkortin, jolla pääsee ilmaiseksi tai alennetulla pääsymaksulla (joihinkin) museoihin ja alennuksia taidetarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Jäsenviestintä

Sosiaalisesta mediasta löydät meidät ainakin Facebookista, Twitteristä @KuvisOpet ja Instagramista @kuvataideopettajat. Käytämme paljon asiasanoja #kuvis #kuvisope #kuvataideopettajat.

Noin kerran kuukaudessa (lukuvuoden aikana) saat sähköpostiisi jäsenten Uutiskirjeen.

 • Jos uutiskirjettä ei tule, mutta haluat sellaisen saada, toimistolla joko ei ole sähköpostiosoitettasi tai se on vanha/väärä. Kerro siis toimiva sähköpostiosoitteesi toimistolle.
 • Uutiskirjeen vastaanottaminen on vapaaehtoista: sen voi myös perua jokaisessa jäsenkirjeessä olevasta peruutustoiminnosta
 • Toimimattomia sähköpostiosoitteita poistetaan listoilta tarvittaessa.
 • Jos uutiskirje ei ole tullut, etkä sitä halua, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksun suuruus

Jäsenet itse päättävät jäsenmaksun suuruuden keväisin yhdistyksen vuosikokouksessa. Toistaiseksi jäsenmaksun suuruudet ovat

– normaali jäsenmaksu on 75,00 euroa

– alennettu jäsenmaksu 30,00 euroa.

Olet oikeutettu alennettuun maksuun silloin, kun olet kalenterivuoden aikana päätoimisesti opiskelija, opetat 16 tai vähemmän tuntia per viikko, olet tilapäisellä vapaalla (äitiys-, vanhempain-, vuorottelu- jne.), tai olet työttömänä tai eläkeläinen. Ohjeet alemman maksun maksamisesta löytyvät laskusta jos olet saanut laskun normaalin jäsenmaksun määrällä. Alennusoikeudesta voi aina kysyä myös toimistosta.

Miten maksat jäsenmaksun?

Perimme jäsenmaksun jäsenlaskulla joka vuosi, yleensä helmikuussa. Vuoden ensimmäisen jäsenlaskun lähetämme jokaiselle erikseen postissa kera jäsenkortin, karhulaskut pääasiassa sähköpostissa.

Laskussa oleva viitenumero on henkilökohtainen, ja sen perusteella rekisteröityy myös maksettu maksu. Jäsenmaksulaskun neljä ensimmäistä numeroa kertovat maksuvuoden. Ystävällisesti älä käytä edellisten vuosien laskuja ja viitenumeroita jäsenmaksun maksamiseen, sillä jokaiselle vuodelle saat oman laskun ja oman viitenumeron.

Jos kuluvaa vuotta koskeva laskusi katoaa, voit pyytää uuden laskun toimistosta. Jäsenenä voit maksaa jäsenmaksun myös Kuvataideopettajat KUVIS ry:n tilille FI3455412820016179 / OKOYFIHH siten, että viestissä kerrot nimesi ja maksuvuoden/kalenterivuoden.

Kun liityt yhdistykseen, saat ensimmäisen jäsenmaksulaskun postissa. Erillistä liittymismaksua ei ole.

Mitäs jos maksaa myöhässä tai ei ollenkaan?

Jäsenmaksua karhuamme kerran, pari vuodessa lähettämällä laskun joko postissa tai sähköpostissa. Jos jätät laskun toistuvasti maksamatta, on hallituksella oikeus erottaa sinut heti viimeisimmän karhulaskun eräpäivän mentyä. Erottaminen tapahtuu kuitenkin viimeistään sen kalenterivuoden alusta, jota ennen jäsenmaksu on on ollut maksamatta kahdelta kalenterivuodelta.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole tapa erota yhdistyksestä. Ilmoita erosta kirjallisesti tästä alta löytyvällä lomakkeella tai sähköpostilla, tai soittamalla toimistoon.

Maksettua jäsenmaksua emme palauta, jos eroat kesken vuoden.

Lomakkeet

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi tallentamisen tälle sivustolle ja henkilötietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Tällä kaavakkeella haet Kuvataideopettajat KUVIS ry:n jäseneksi.

Saat muutaman viikon sisällä vahvistuksen alustavasta hyväksynnästä. Yhdistyksen toimisto on avoinna vain osan viikosta, ja varsinkin loma-aikoina vastauksen saaminen saattaa hieman kestää!

Virallisen päätöksen jäsenyydestäsi tekee yhdistyksen hallitus kokouksessaan.

  Suku- ja etunimi

  Syntymävuosi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Suorittamasi kuvataidekasvatuksen tutkinto / tutkinnot, suoritusvuosi ja oppilaitos

  Kouluaste, jolla nyt opetat (jos useampia, merkitse kaikki, ensimmäisenä se, jolla pääasiallisesti opetat):

  Virka- tai toiminimikkeesi

  Haetko jäsenyyden palautusta (olet ollut aiemmin Kuvis ry:n jäsen)?
  Kyllä

  Annan luvan lähettää sähköpostiini KUVIS ry.n sähköisiä jäsenkirjeitä:

  Käytä tätä lomaketta, kun osoitteesi tai nimesi muuttuu, tai jäsentiedoissasi tapahtuu muu pysyvä muutos (esim. opiskelijasta opettajaksi).

   Suku- ja etunimi

   Puhelinnumero

   Sähköposti

   Muuttuneet tiedot

   Käytä tätä lomaketta jos haluat peruuttaa jäsenyytesi.

    Suku- ja etunimi

    Puhelinnumero

    Sähköposti

    Jäsenyyden peruuttamisen syy (vapaaehtoinen)