| | | | | | |

Samassa kuvassa – kuvataideopettajien syyspäivät 5.-6.10.2018

Ajankohtaiset teemat

Syyspäivillä keskityttiin olennaiseen: mediakasvatukseen ja kuviksen arviointiin. Kokeilimme myös uudenlaista konseptia: minityöpajaa rajoitetulla osallistujamäärällä, ja kenelle vaan kuvataideopettajalle avointa tilaisuutta taidemuseossa. Sattumalta oli vielä Maailman opettajien päiväkin!

Perjantain 5.10. MEDIAN VIHAAMISESTA MEDIAKRITIIKKIIN  pajassa lehtikuvaaja Jore Puusan johdolla kysyttiin paljon. Ainakin pajan vetäjä oli tyytyväinen keskusteluun – tarkoitus olikin haastaa ja kyseenalaistaa, kehoittaa ajattelemaan ja kiistämään. Iltapäivällä pajassa kokeiltiin lehden tekoa: miten kuvilla ja teksteillä vaikutetaan yhdessä? (Osallistujille on laitettu sähköpostissa linkki blogiin, jossa keskustelua voi jatkaa!)

AMOS REX  esittelyä illansuussa rakastivat kaikki osallistuneet! Hurmos jatkui syyskokouksessa…

Lauantai 6.10. alkoi kaikille yhteisesti TÖLÖ GYMNASIUMIN esittelyllä. Lukio on toinen, jolle on annettu valtakunnallinen kuvataiteen kehittämistehtävä. Toinen on Savonlinnan taidelukio.

KUVISOSAAMISEN ARVIOINTIA ARVIOIMASSA.  Kuvataideopettaja Titta Suvanto johdatteli monia pohdituttaneen asian ääreen.  Osallistujille on sähköpostissa jaettu linkki työpajassa esillä olleeseen ja yhdessä työstettyyn aineistoon. Muut voivat perehtyä asiaan Pääskytien kuvista -blogissa hakusanalla Arviointi. Yhteinen työskentely avasi asiaa jo ison harppauksen, mutta jatkotyöskentelyä toivottiin viimeistään silloin, kun OPH on saanut tehtyä oman ohjeistuksensa.

Iltapäivän työpajoissa tutustuttiin seppo.io -alustaan Taka-Töölön timantit -pajassa Aija Viidan johdolla. Joel Gräfning johdatti 360° ELOKUVAAN JA SIMULTAANISEEN KERRONTAAN . Manner Taidetarvikkeet Oy ystävällisesti sponsoroi kaksi pajaa: KIEHTOVA GELLI-PAINANTA ja UUTTA MATERIAALIA KUVANVEISTOONItsetekeminen kiehtoo ja kiinnostaa aina!

Kiitos kaikille

Kiitokset osallistujille – aktiivisuutenne kannustaa ja palkitsee. Kuviksen päivät tehdään opettajalta opettajille, yhteisössä oli taas tekemisen meininki!

Kiitokset Töölöön kuviksen opettajille Laila Rebers-Holländer ja Joel Gräfnings, ja rehtori Marina Sjöholm. Pika-aikataululla järjestelyihin mukaan – kaikki sujui hienosti. Ja mikä kouluarkkitehtuuri!

Kiitos kaikki muut opettajat: Jore Puusa, Titta Suvanto, Aija Viita ja Manner taidetarvikkeet. Kiitos kaikki muutkin järjestelijät.

Päivät toteutettiin TJS Opintokeskuksen tuella.

Syyspäivät 2018 esite

Todistus ja laskut

Saat osallistumistodistuksen, joka lähetetään jälkikäteen sähköpostiliitteenä,  kun osallistumismaksu on todettu suoritetuksi.  Veso-/teso-/kiky-kriteerit: opetustunteja perjantaina työpaja 6, työpaja+Amos yhteensä 8, lauantai 6 tuntia.

Lasku lähetetään jälkikäteen sille taholle, jonka ilmoitit ilmoittautumisen yhteydessä tai toimitit jälkikäteen.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia