| | | | | |

Kuvis ry mukana Educa-messuilla 24.1.2020

Voiko kuvista edes arvioida? Näkökulmia kuvataideopetuksen arviointikäytänteisiin

Klo 17:15-18:15

Tila 203

Kansallinen arviointiosaamisen kehittämisverkosto KAARO ja Kuvataideopettajat KUVIS ry järjestävät yhteistyössä kuvataiteen arviointiin keskittyvän paneeliin. Moderaattori Anniina Koivurovan johdolla keskustelemassa Martti Raevaara Martti, Titta Suvanto, Aki Pulkkanen, Jussi Mäkelä ja Katja Uksila.

Kuvataiteen opetuksessa tarkastellaan laajenevan visuaalisen kulttuurin teoksia, tuotteita ja ilmiöitä. Miten kuviksen opetuksessa voidaan arvioida oppijoiden kuvallisia prosesseja ja tuotoksia? Kuviksen ytimessä oppijan käsitykset itsestä ja ympäristöstä sekä taiteen ja visuaalisen kulttuurin moninaisuudesta laajenevat. Millaiset kuvallisen työskentelyn ja arvioinnin tavat edistävät oppimista ja tekevät oppimista näkyväksi sekä oppilaalle että opettajalle?

KAARO Lappi ja KAARO Aalto keskittyvät verkostossa kuvallisten tuotosten ja prosessien arviointikäytänteiden kehittämiseen osana kuvataideopettajien koulutusta ja jatkuvaa oppimista alalla, hyödyntäen digitaalisia oppimisympäristöjä. ”Erityisenä kehittämiskohteena on kuvataiteen lukiodiplomin arviointiosaamisen ja -perusteiden kehittäminen”. KAARO-verkostoon tutustut klikkaamalla tästä.

Myötätuulta kuvataiteesta kunniakirja 2019

Klo 18:00-18:15

Tila 203

Heti paneelin jälkeen vuoden 2019 huippua kuviksessa! Myötätuulta kuvataiteesta kunniakirjan saaja on lavan tähti: kuka tai mikä tapahtuma, tempaus, toiminta tai teko on tehnyt näkyväksi tämän päivän visuaalista taidekasvatusta, sen monipuolisuutta ja laaja-alaisuutta kunniaan ja maineen arvoisesti?

Tältä saat lisää tietoa Educa-messuista kuten paikasta, muusta ohjelmasta, näytteilleasettajista sekä rekisteröitymisestä (ilmainen).

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia