| |

Kysely kuvataideopetuksen lisätöistä

Kuvataideopetukseen liittyy paljon lisätyötä. Yksi vuosisatainen oppiaineen perusta on jo se, että jokainen opettaja tekee itse omat opetusmateriaalinsa. Osa lisätyötä liittyykin olennaisesti opetukseen, osa on enemmän työtä yhteisön hyväksi.

Mikä on kentän näkemys siitä, mikä lisätyö on mitäkin? Sitä kysytään KUVIS ry:n jäsenkyselyssä.

Lisätyön korvaamisestakin keskustellaan säännöllisesi. Peruskoulussa lisätyöstä osa kuuluu ns. taide- ja taitoainelisään, osa ei. Lukion kuvataideopettajlle tilanne on aina ollut vähintään epäreilu; muutoksen aika on koittanut viimeistään nyt, kun toisen asteen opetus on muuttunut maksuttomaksi opiskelijoille ja kuvisope hankkii opiskelijoiden tarvitsemat välineet.

Miten se taitai-lisä (tai tt-lisä) oikein päätetään? Mitä muita korvauksia kuvisope lisätyöstä saa? Näitä kyselyssä kysytään myös.

Jos haluat vaikuttaa KUVIS ry:n edunvalvontaan lisätyön selkeyttämiseksi, vastaa kyselyyn! Ja jos haluat auttaa KUVIS ry:tä tekemään suosituksen lisätyöstä, vastaa kyselyyn! Kysely on nyt avattu kaikille kuvataideopettajille (siis myös muille kuin yhdistyksen jäsenille). Sen keskiössä on yleissivistävä opetus, siis peruskoulu ja lukio.

Sen löydät TÄSTÄ

Kysely aloitettiin jo vuoden 2022 puolella, siksi sen nimi on Jäsenkysely 2022. Kysely on avoinna noin tammikuun loppuun; alustavia tuloksia toivottavasti jo Educa-messuilla 27.-28.1.2023!

Kysely on anonyymi. Vastaukset tulevat vain KUVIS ryn hallituksen ja henkilökunnan tietoon ja käyttöön. Raportointia ja tiedotusta tehdään yleisellä tasolla.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia