| |

Kuvista kotona: kuviksen etäopetus ja -opiskelu

Autetaan kaikkia kuviksen etäopetuksen toteuttajia ja opiskelijoita! Kootusti erilaisia aineistoja, jotka ovat jo olemassa ja vapaasti käytettävissä. Anna vinkki, niin lisätään tänne!

Toimii klikkaamalla oranssia otsikkoa/tekstiä/nimeä.

Kuvista kotona Koulukuvis-sivuston Kuvista kotona kertoo kootusti etäopetuksen ohjeita ja vinkkejä peruskoulun ja lukion kuvataiteen opetukseen

Kuvistakotona on myös Instagramissa: jaa ideasi/tehtäväsi/kuvasi Instagramissa tunnuksella #kuvistakotona, niin muutkin löytävät ne. Parhaat jaetaan @kuvistakotona tilillä. (Muista oppilaiden kuvien tekijänoikeus!)

Yle Triplet-palvelu tarjoaa opettajille helppokäyttöisen palvelun käsitellä uutisten maailmaa opetuksessaan. Palvelu auttaa kytkemään ajankohtaiset asiat osaksi opetusta. Palvelussa käsitellään päivittäin kolmea uutista. Tripletin ydin on jokaiseen uutisvideoon tehty taustamateriaali ja tehtävät opettajien käyttöön. Tehtävät ovat Triplet-tiimiin kuuluvien opettajien laatimia !

Yle Oppiminen tarjoaa monipuolisesti etäopiskeluun soveltuvia artikkeleita, videoita, tv-ohjelmia ja sarjoja.

Finna.fi on vapaasti käytettävä hakupalvelu, joka tuo yhden ja saman haun alle suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitoidut aarteet. Finnan luokkahuone – jokaopen aarreaitta, josta löydät luotettavaa, kiinnostavaa ja ainutlaatuista opetusmateriaalia.

Sarjiskone on ilmainen työkalu mediatuottamiseen. Se opastaa sukeltamaan oikein päin sarjakuvaruutuun, ideoimaan hahmoja ja tarinoita, viihdyttämään, valistamaan, ottamaan kantaa tai paneutumaan itsetutkiskeluun.

Open ilmasto-opas on aineopettajille opetus- ja kasvatustyön tueksi tehty opasmateriaali. Se kuvaa ilmastonmuutos-ilmiön jokaisen koulussa opetettavan oppiaineen näkökulmasta erikseen ja tarjoaa lisäksi kuvamateriaalia, sekä aihepiiriin sopivia tehtäväideoita jokaiselle oppiaineelle.

Mediataide kasvattaa! on media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja tuottava ja tarjoava verkkopalvelu. Se mahdollistaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana opetusta. Palvelu on maksuton, eikä vaadi erillistä kirjautumista. Opettajat voivat hyödyntää mediataidekasvattaa.fi -sivustolla julkaistuja teoksia, tehtäviä, oppimateriaaleja ja artikkeleita.

Mediakasvatuskeskus Metka. Metkan oppimateriaalit tarjoavat konkreettisia vinkkejä käytännön mediakasvatustyöhön

Suomen Muotoilukasvatusseura ry:n Mutku – Muotoilukasvatusta peruskouluun sisältää mm. valmiita oppitunteja ja kerho-materiaaleja, kuvaesityksiä, julisteita.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon Arkkitehtuurin ABC opetusmateriaaleja.

Agricola-Suomen historiaverkko portaalin Lähteille osiosta löytyy erilaisin hakutoimintojen avulla materiaaleja, linkkejä internetissä saatavilla oleviin lähde- ja tutkimusaineistoihin sekä aineistojen käyttöä tukeviin palveluihin ja viitetietokantoihin.

Opetushallituksen tukimateriaaleja. Tukimateriaalia opettajille sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjille poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirryttäessä

Museoiden etäopetusaineistoja – linkki vie museon omille sivuille

Suomen lasimuseon virtuaalimuseo tarjoaa mahdollisuuden tutkia suomalaista lasia ja lasitaidetta ja laatia sen pohjalta omiakin sisältöjä!

TUTUSTU POHDI KESKUSTELE – Suomen taiteen tarina. Ateneum on tuottanut kokoelmien klassikkoteoksista kolmetoista lyhytelokuvaa. Lyhytelokuvat näyttävät tutut klassikot uudessa valossa. Kouluaineisto opettajan materiaalia voi soveltaa eri ikäisille oppilaille.

Serlachiuksen taidekoulu tarjoaa runsaasti tietoa kuvataiteen peruskäsitteistä ja sivustolta löytyy myös tehtäviä, kuvataiteen sanastoa sekä taidetarinoita:
Miten taideteos syntyy?
Taidesanastoa
Mielikuvitusmatka taiteen maailmaan
Äänitarinat tarjoavat kiinnostavaa tietoa Serlachius-museoiden historiasta, arkkitehtuurista, näyttelyistä, keskeisistä teoksista sekä Serlachius-sukuisista patruunoista.
Serlachius-TV:ssä julkaistaan videoita museoiden näyttelyistä ja taiteilijoista. Siellä esitetään myös museotyötä kulissien takaa, esimerkiksi näyttelyiden rakentamista

Forssan museon etäopetukseen sopivat aineistot täällä. Erikseen kerrottakoon, että Forssassa on Suomen alallisesti kattavin koherentti painetun kankaan kokoelma, josta suuri osa on digitoitu. Painokangasmuotoilun ja graafisenkin suunnittelun historiaa näissä Piipunjuurella.fi -tietokannoissa: Luonnoksia, Painokankaita ja Kuoseja kaikille- tietokanta.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon ja Lönnströmin taidemuseon kouluille suunniteltuja tehtäväaineistoja täällä.

Taidemuseo Eemilin verkkosivuilla on kaksi kuvataiteen opetukseen soveltuvaa materiaalia:
Taiteilijan tie – kuvanveistäjä Eemil Halosen tarina. Suunnattu erityisesti yläkouluikäisille, mutta se soveltuu myös toisen asteen oppilaitoksille.
Autuaitten asunnoilla – Eemil Halosen hautaveistotaidetta. Kohteisiin voi tutustua sekä tarinoiden että karttapaikannuksen kautta.

Designarkiston muotoilutehtävät. Siellä on ensiksi ohjeistus ja johdantoluento, sitten itse tehtävät sekä suunnittelupohjat. Tehtäväaineisto on suunnattu erityisesti peruskoulujen kuvataiteen opetukseen.

Taide- ja museokeskus Sinkan verkkovinkit.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia