|

Kevätpäivät Kotkassa 23.-24.3.2018: Arkkitehtuuria, taidetta ja koodausta hyvällä tuulella

Lämpimästi tervetuloa Kuvataideopettajien kevätpäiville Kotkaan!

Tulostettava ohjema tässä: KEVÄTPÄIVÄT 2018 Ohjelma ja ohjeet

Ilmoittautuminen ensisijaisesti  verkkolomakkeella täällä 

Alla tietoa yksityiskohtien kera: ensin ohjelma, sitten ilmoittautuminen (linkki samaan ilmoittautumiskaavakkeeseen kuin tuossa yllä) ja muut ohjeet

OHJELMA PERJANTAINA  23.3.2018

9:00

Paikka: Kotkan veistospromenadi           

Elinvoimaiselta läsnäololta Öiselle immelle – aamukävely Kotkan veistospromenaadilla. Kokoontuminen Toivo Pekkasen puistossa (Koulukadun & Keskuskadun kulmaus) Federico Asslerin Elinvoiminen läsnäolo teoksella. Kävellään promenadia/ Keskuskatua Sibeliuksen puistoon, Kirkkokadulle,  Kauppakadulle ja satamaan Pekka Kauhasen Öinen impi  teokselle. Lopuksi Vellamoon.

10:00

Paikka: Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka / Auditorio

Ovet avautuvat: aamukahvit Laakongissa, ilmoittautuminen

10:30

Päivien avaus / Varapuheenjohtaja, kuvataideopettaja  Pasi Kirkkopelto, Kuvataideopettajat ry.

Arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön valokuvaustyö asiakaan toimeksiantoina sekä omina pitkäjänteisinä taiteellisina hankkeina / Valokuvaaja ja arkkitehti Tuomas Uusheimo.
Tuomas Uusheimo on helsinkiläinen vapaa valokuvaaja ja valokuvaa arkkitehtuuria toimeksiantoina suomalaisille sekä kansainvälisille suunnittelutoimistoille ja lehdille. Lisäksi hän työskentelee useiden henkilökohtaisten valokuvaushankkeiden parissa. Uusheimon teoksia on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2014 Taiteen edistämiskeskus myönsi Uusheimolle 5-vuotisen taiteilija-apurahan.
Artist statement: Valokuvaajana tarkastelen rakennetun ympäristön suhdetta sen rakentajiin, käyttäjiin ja asukkaisiin. Rakennusten elinkaari on usein pidempi kuin luojiensa. Rakennukset säilyvät osana ympäristöä vaikka niiden alkuperäinen olemassaolon syy katoaisi tai käyttötarkoitus muuttuisi. Rakennukset kantavat mukana menneisyyttään, haluan valokuvata niiden muistoja.

11:30

Ympäristö taiteen tekemisen teemana ja tilana. Pohdintoja ympäristötaiteellisesta työskentelystä ja pyrkimyksestä tuoda huomiota ekologisille ongelmille taiteen kautta / Kuvataiteilija Heini Nieminen.

12:00

Lounas (omakustanne, suositellaan Vellamon Laakonkia).

13:00

Arkkitehtuurista – vinkkejä opetukseen ja linkkejä aineistoihin / Arkkitehtuurikasvatuksen asiantuntija Jaana Räsänen, Archinfo – Arkkitehtuurin tiedotuskeskus.

Virtauksia ­– ei ihan tavallinen kierros Vellamossa.

14:30

Bussi- & kävelyekskursio Kotkan kohteisiin

Lähtö Merikeskus Vellamolta / oppaina kuvataideopettaja Katja Ruohonen ja muita asiantuntijoita.

 • Sapokan Vesipuisto
 • Langinkosken keisarillinen kalastusmaja / oppaana Keisarinna
 • Alvar Aallon Sunila / oppaana Pro Sunila ry:n perustaja arkkitehti Rurik Wasastjerna.

~18:00

Kotkan keskustassa, koulutuspäivä päättyy.

Klo 19:00-20:30

KUVATAIDEOPETTAJAT RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS           

Kokoustila Nestori, Sokos Hotelli Seurahuone, Keskuskatu 21, Kotka. 

Aikaa myös vapaalle keskustelulle, tila käytössä klo 18-22.

 

OHJELMA LAUANTAINA 24.3.2018

9:45

Paikka: Karhuvuoren koulu, Tarinatie 1, 48350 KOTKA

Ovet avautuvat, ilmoittautuminen

10:00

Tutustuminen Karhuvuoren koulun tiloihin ja taideprojektiin Karhun jalanjäljillä / Kuvataiteilija Heta Kananen ja kuvataideopettaja Mari Auvinen-Lento/oppilaat.

11:00

Arkkitehtuurista sisältöjä kuvikseen. Arkkitehtuuri kuvataiteen opetussuunnitelman näkökulmasta. Esimerkkejä siitä, miten oppiaineen tehtävä ja tavoitteet voivat näkyä arkkitehtuuria käsittelevissä oppimistehtävissä / Kuvataideopettaja Titta Suvanto, Pääskytien koulu, Porvoo.

11:30

Lounas (omakustanne – koulun opettajahuone käytössä eväitä varten).

12:30

Työpajat: Valitse ilmoittautuessasi toinen!

PAJA 1: Pikselikuvia koodaamalla / Luokanopettaja, englannin kielen opettaja Janne Auvinen, Helilän koulu, Kotka.

Työpajassa tutustutaan Racket nimiseen koodauskieleen ja opitaan sen perustoiminnot, joiden avulla koodataan käytännössä erilaisia kuvioita sekä isompiakin kuvia omien taitojen puitteissa. Työpaja sopii erityisen hyvin henkilöille, joilla on entuudestaan vähän tai ei ollenkaan koodauskokemusta, mutta myös kokeneemmat koodarit oppivat varmasti uusia asioita. Työpajaan ei välttämättä tarvitse omaa tietokonetta, mutta halutessaan oman tietokoneen voi ottaa mukaan. Silloin lataathan ilmaisen DrRacket nimisen ohjelman valmiiksi koneellesi tästä osoitteesta: https://download.racket-lang.org

PAJA 2: Antimainos – Canva / Kuvataideopettaja Petrus Kauppinen, Helilän koulu, Kotka.

Pajassa tutustutaan antimainoksen tekemiseen Canva-ilmaissovelluksen avulla. Katsotaan aiemmin Canvalla tuotettuja antimainoksia, ohjelma on opettajien ja oppilaiden osalta varsin helppo käyttää. Lopuksi katsotaan yhdessä tutkien pajassa syntyneitä lopputuloksia. Hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan sosiaalista mediaa kuvien katselussa ja jakamisessa.

14:30

Kahvia ja vapaat sanat;  keskustelua ajankohtaisista kuvisasioista, palautetta koulutuksesta / puheenjohtajana Pasi Kirkkopelto.

15:00

Kevätpäivät päättyvät.

 

ILMOITTAUTUMINEN JA MUUT OHJEET

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 16.3.2018 klo 16.00

 • Ensisijaisesti  verkkolomakkeella täällä
 • Sähköpostilla toimisto@kuvis.fi – ilmoita nimesi, yhteystietosi (osoite ja s-posti), sekä se miten ja kuka osallistumisesi maksaa.
 • Ilmoittautumisesta saat vahvistuksen sähköpostilla tai tekstiviestillä.

 Lauantain työpajat

 • Ilmoittaudu lauantaina työpajoihin – kerro ilmoittautumisen yhteydessä työpajan numero.

Osallistuminen maksaa

 • Kuvataideopettajat ry:n jäsenet: molemmat päivät 120,00 €, yksi päivä 70,00 €
 • Päätoimisesti opiskelevat Kuvataideopettajat ry:n jäsenet puoleen hintaan!
 • Muut: molemmat päivät 170,00 €, yksi päivä 110,00 €
 • Maksuun sisältyvät: luennot, kierrokset, esittelyt, ekskursio, työpajat sekä ohjelmassa ilmoitetut kahvit
 • Maksuun eivät sisälly: muut ruokailut, matkat, majoittuminen

Maksu joko suoraan tilille ennen koulutusta tai laskuttamalla

 • Etukäteen maksun voi maksaa suoraan viimeistään 21.3.2018 Kuvataideopettajat ry:n tilille FI3455412820016179 / OKOYFIHH. Viestikentässä kerro osallistujan nimi, ja osallistumispäivä/t.
 • Tai Kuvataideopettajat ry lähettää laskun ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun osoitteeseen ja taholle. E-laskutus on ok. Joka tapauksessa pyydä laskutettavalta mahdollisimman yksityiskohtaiset ja tarkat ohjeet: OVT, välittäjä, osoite, viitteet, tilausnumerot yms.
 • Mikäli maksu- tai laskutustieto puuttuu, lähetetään lasku osallistujalle.

Todistus ja veso-/teso-/kikykelpoisuus

Osallistujat saavat todistuksen, joka lähetetään jälkikäteen sähköpostiliitteenä (muista kertoa se!) kun osallistumismaksu on todettu suoritetuksi, tai laskutuksen yhteydessä. Koulutuksen kesto tunteina ja opetustunteina: perjantaina 7,30 ja 10,00, lauantaina 4,00 ja 5,33.

Peruutusehdot

Mikäli ilmoittautuminen perutaan viimeistään 16.3.2018 ei osallistumismaksua peritä. 17.3.2018 alkaen tehdystä peruutuksesta peritään 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautunut ei saavu koulutukseen, eikä peruuta osallistumistaan, peritään koulutuksesta koko maksu. Peruutuksen voi tehdä sähköpostitse toimisto@kuvis.fi tai tekstiviestillä  nroon 045-2609535

Järjestäjä

Koulutuksen järjestää Kuvataideopettajat ry yhteistyössä Arkkitehtuurin tiedostuskeskuksen,  kotkalaisten kuvataideopettajien ja Karhuvuoren koulun sekä TJS-opintokeskuksen kanssa. Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin.

Tiedustelut: Kuvataideopettajat ry / Erja Väyrynen, 045-2609535 (ke-pe), erja ( @ ) kuvis.fi.

 

tjs_opintokeskus_rgb

 

 

 

 

 

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia