| | | |

Kevätpäiväntasaus 27.3.: mitä kuuluu KUVIS, Savonlinna ja Myötätuulta?

Tämäkin kevät on poikkeuksellinen: perinteiset kuvataideopettajien kevätpäivät on typistynyt yhdeksi lyhyeksi mutta ytimekkääksi, informatiiviseksi ja keskustelevaksi sisällöksi. Ja se toteutetaan kokonaan verkossa.

Lauantaina 27.3. 2021 ohjelmassa on kolme kokonaisuutta:

Aloitetaan klo 12:00. Mitä kuuluu KUVIS? Puheenjohtaja Katja Uksila ja toiminnanjohtaja Erja Väyrynen kertovat Kuvataideopettajat KUVIS ry:n toiminnan muutoksista ja käynnissä olevista hankkeista Esittelyn päätteeksi sinä voit kertoa vaikkapa siitä, minkälaisia täydennyskoulutushankkeita toivot. Tai mitä muuta KUVIS ry voisi tehdä suomalaisen kuvataideopettajan puolesta?

Klo 12.15 Valtakunnallinen kehittämistehtävä lukiokoulutuksessa. Vuonna 2017 maahan luotiin täysin uusi koulutusrakenne, valtakunnallinen kehittäjälukioverkosto. Opetusministeri määräsi kehittämistehtävät ja kuvataiteen (suomenkielinen) osalta sitä toteuttaa Savonlinnan Taidelukio. Rehtori Reima Härkönen kertoo kehittämistehtävästä ja samalla sivuaa lukiokoulutuksen erityistehtäviä.

Yhtenä osana kehittämistehtävää Savonlinnassa rakennetaan nettisivustoa nimeltä Kuvistuubi, jonka tarkoituksena on toimia lukion kuvataide-opettajalle inspiraationa, työkaluna ja materiaalipankkina. savonlinnalaiset esittelevät sekä Kuvistuubin että tuoreen MUTU-muotoilupaketin, ensimmäisen lukiolaisille suunnatun oppimateriaalin muotoilusta.

Klo 13:00 Julkistetaan vuoden 2020 Myötätuulta kuvataiteesta -kunniakirjan saaja.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan ilman ennakkoilmoittautumista, ja maksutta. Linkki tapahtumaan tässä:
https://zoom.us/j/94847231895?pwd=Q1hiYnVySXU2SnFhaGwxTnNmOEpBUT09

Tämän avoimen pulitoistatuntisen jälkeen pidetään Kuvataideopettajat KUVIS ry:n sääntömäärinen vuosikokous jäsenille. Siihen on ennakkoilmoittautuminen, joka päättyy 25.3. klo xx. Lisää vuosikokouksesta sekä ilmoittautumisesta täällä . (Linkki vie etusivuilla olevaan omaan artikkeliin vuosikokouksesta)

Kuvituskuva Finna.fi.n aarteistoa, julkaistu CC BY 4.0 -oikeudella. Pojat muovailevat kipsipäitä. Valotus Oy, Valokuvaaja 1950–195

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia