Metsän tuntu – Forest´s feeling – Skogens känsla -sarjakuvakilpailu on käynnissä

Väinö Tannerin säätiö järjestää sarjakuvakilpailun, jonka aiheena on metsä. Kilpailussa on lasten ja nuorten sarjat (6-12 ja 13-17v) sekä avoin sarja (ei alaikärajaa). Kilpailuun voi osallistua myös työparina tai ryhmänä.

Metsän tuntu… kaikilla on ajatuksensa, tuntemuksensa ja kokemuksensa metsästä – ei jätä suomalaista kylmäksi! Miten metsä tuntee tulevaisuuden? Mikä on metsän mieli 2081? Metsä meille kaikille – metsän suojassa, metsän armoilla? Metsä meidän jälkeemme?

Kilpailussa on lasten ja nuorten sarjat (6-12 ja 13-17 v) ja avoin sarja, jossa ei ole alaikärajaa. Iän puolesta nuori sarjalainen voi osallistua myös avoimeen sarjaan. Kilpailuun voi osallistua myös työparina tai ryhmänä. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä.

Lasten ja nuorten sarjoissa muoto on vapaa ja laajuus enintään 5 sivua. Avoimessa sarjassa kilpailutyön muoto on vapaa ja laajuus on 5-10 strippiä, painate ja sarjakuvanovelli (3-10 sivua). Avoimeen sarjaan otetaan vain aiemmin julkaisematonta materiaalia.

Lasten ja nuorten sarjojen työt on palautettava 3.5.-30.6.2021 välillä ja avoimen sarjan työt 3.5.-8.8.2021 välillä.

Kaikki kilpailutyöt arvioi sarjakuva-alan asiantuntijaraati – myös lapsille ja nuorille sarjisalan rakentava asiantuntijapalaute.

Palkinnot ovat lasten sarja 6-12v:ssa 300€ ja 2 x 100€ ja nuorisosarja 13-17v:ssa 1.000€ ja 3 x 200€. Avoimen sarjan palkinnot ovat 5.000€, 3.000€ ja 2.000€.

Kilpailun tulokset ja palkinot julkistetaan Helsingin Sarjakuvafestivaalilla 4-5.9.2021.

Kilpailuun voi osallistua vain säätiön verkkosivun kautta. Alle 13v osallistujan puolesta osallistumisilmoituksen tekee hänen huoltajansa tietosuojalainsäädännön noudattamiseksi. Kilpailutöitä ei palauteta.

Lisätiedot kilpailusta (mm. tietosuoja ja kilpailutöiden käyttö), säätiöstä ja kilpailuun klikkaa >> osallistuminen:

Kuvataideopettajat KUVIS ry on kilpailun yhteistyökumppani.

Artikkelin kuva on huhtikuussa 2021 julkaistusta Mika Lietzénin Taipumaton Tanner -sarjakuva-albumista, jota säätiö jakaa kirjastoihin ja kouluihin historian opiskeluun ja sarjakuvan tekemiseen ja lukemiseen innostamiseksi. Albumia voi myös ostaa kirjakaupoista (ainakin Akateeminen, Turun sarjakuvakirjakauppa ja Mika Lietzénin verkkokauppa).

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia