| | | |

Luo uus-koulutus Joensuussa 21.-22.2.2020

Opetushallituksen rahoittaman, osallistujalle maksuttoman Luo uus -Digivälineitä kuvataideopettajalle koulutussarjan kolmas kokonaisuus toteutetaan Joensuussa perjantaina 21. ja lauantaina 22. helmikuuta.

Paikkana on Joensuun yhteiskoulun lukio, Papinkatu 3, 80110 Joensuu.

Koulutus koostuu kolmesta työpajasta, jotka kaikki toteutetaan kaksi kertaa, suurin piirtein saman sisältöisinä (siis esim. PAJA 1A on sama kuin PAJA 1B). Kaksi pajaa on aina rinnakkain samaan aikaan. Osallistua voi siis maksimissaan kolmeen pajaan, mutta mahdollista on valita vähemmän, vaikka vain yksi. Tai osallistua vaikka samaan pajaan kahteen kertaan.

Osa pajoista on melkein täynnä, joten ilmoittautua kannattaa enää vain puhelimitse, jolloin tiedät varmasti, mahdutko mukaan johonkin pajaan. Soita siis 045-2609535 / Erja Väyrynen.

Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 19.2.2020 klo 16:00

  • Osallistumispaikka vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä sähköpostitse (huomioi ystävällisesti Kuvataideopettajien rajallinen toimistoaika – vahvistus voi joskus kestää! Kannattaa myös tarkistaa roskapostit ja späm)
  • VR- pajoihin mahtuu 12 osallistujaa, muihin maks.30
  • Pajapaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohjelma perjantaina 21.2.2020

Klo 15:00 – 18:00 Vaihtoehtoisesti joko PAJA 1A tai PAJA 2A

PAJA 1A: AR KUVATAIDEOPETUKSESSA / 30 osallistujaa

Kouluttajana Tommi Sandberg, kuvataiteilija, kuvataideopettaja

Perehdytys mobiililaitteilla tarkasteltavaan Augmented Realityyn eli Lisättyyn todellisuuteen. Tutustutaan esimerkkien avulla AR-teknologian ominaisuuksiin ja käydään läpi sen sovellutusmahdollisuuksia kuvataideopetuksessa Paja pitää sisällään AR-sisältöharjoituksia, joiden avulla osallistujat pääsevät tutustumaan tarvittavaan ohjelmistoon omilla laitteillaan

PAJA 2A: VIRTUALISUUS TAIDE-OPETUKSESSA / 12 osallistujaa

Kouluttajana Tuomo Parkki, aineenopettaja, ICT-kouluttaja

Koulutuksessa opetellaan käyttämään Oculus Quest -virtuaalilaseja ja käydään läpi lasien oppilaskäyttöön liittyviä asioita. Lisäksi tutustutaan taideopetuksessa hyödyllisiin sovelluksiin kuten Tilt Brush, Kingspray Graffiti VR ja YouTubeVR. Tavoitteena on tuoda esiin virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia kuvataiteen opetuksessa. Koulutus on tekemällä oppimista.

Ohjelma lauantaina 22.2.2020

Klo 09:00 – 12:00 /  Vaihtoehtoisesti joko PAJA 3A tai PAJA 1B

PAJA 3A: KRITA – PIIRUSTUS- JA MAALAUSOHJELMA  / 30 osallistujaa

Kouluttajana Iressa Taimisto, kuvataideopettaja, graafikko,

Tutustutaan piirustus- ja maalausohjelma Kritan käytön perusteisiin ja työkaluihin. Teemoina ohjelman hyödyntäminen kuvataideopetuksessa valokuvaeditoinnin ja digitaiteen kautta.

PAJA 1B: AR KUVATAIDEOPETUKSESSA / 30 osallistujaa

Kouluttajana Tommi Sandberg, kuvataiteilija, kuvataideopettaja

Perehdytys mobiililaitteilla tarkasteltavaan Augmented Realityyn eli Lisättyyn todellisuuteen. Tutustutaan esimerkkien avulla AR-teknologian ominaisuuksiin ja käydään läpi sen sovellutusmahdollisuuksia kuvataideopetuksessa Paja pitää sisällään AR-sisältöharjoituksia, joiden avulla osallistujat pääsevät tutustumaan tarvittavaan ohjelmistoon omilla laitteillaan.

Klo 12:00 – 13:30  / Omakustanteinen lounas

Klo 13.30 – 16:30  / Vaihtoehtoisesti joko PAJA 2B tai PAJA 3B

PAJA 2B: VIRTUALISUUS TAIDE-OPETUKSESSA / 12 osallistujaa

Kouluttajana Tuomo Parkki, aineenopettaja, ICT-kouluttaja

Koulutuksessa opetellaan käyttämään Oculus Quest -virtuaalilaseja ja käydään läpi lasien oppilaskäyttöön liittyviä asioita. Lisäksi tutustutaan taideopetuksessa hyödyllisiin sovelluksiin kuten Tilt Brush, Kingspray Graffiti VR ja YouTubeVR. Tavoitteena on tuoda esiin virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia kuvataiteen opetuksessa. Koulutus on tekemällä oppimista

PAJA 3B: KRITA – PIIRUSTUS- JA MAALAUSOHJELMA / 30 osallistujaa

Kouluttajana Iressa Taimisto, kuvataideopettaja, graafikko

Tutustutaan piirustus- ja maalausohjelma Kritan käytön perusteisiin ja työkaluihin. Teemoina ohjelman hyödyntäminen kuvataideopetuksessa valokuvaeditoinnin ja digitaiteen kautta

PAJAOHJEET

  • AR (pajat 1A ja 1B): Ota mukaan oma mobiililaite (älypuhelin tai tabletti). Tarkista myös etukäteen, että sinulla on pääsy laitteesi Play-Kauppaan/App-Storeen. 30 osallistujaa / paja.
  • VR (pajat 2A ja 2B): Pohjatietoja ja -taitoja ei tarvita, eikä laitteita. 12 osallistujaa/paja.
  • Krita (pajat 3A ja 3B): Ota mukaan oma tietokone ja piirtopöytä. Sovelluksen tulee olla ladattu https://krita.org/. Voit lainata myös koulun laitetta, niitä on 20 kpl. Jos sinulla on mahdollisuus, voit etukäteen käydä lataamassa omaan koneeseesi koulun piirtopöytien ajurit – ole siitä yhteydessä Yhteiskoulun lukion kuvataideopettaja Taina Mannilaan, taina.mannila@edu.joensuu.fi. 30 osallistujaa/paja.

TIEDOTUS JA VIESTINTÄ

  • Koulutusta koskeva tiedotus tapahtuu pääasiassa sähköpostitse ja sosiaalisen median (Facebook, Instagram) kautta. Tärkeintä on siis kertoa voimassaoleva s-postiosoite!
  • Osallistujatietoja käytetään vain ja ainoastaan tilaisuuden järjestelyihin. Osallistujan nimi, sähköposti ja mahdolliset muut tiedot säilytetään korkeintaan 10 vuoden ajan todentamaan tilaisuuden järjestäminen. Tietojen keruu ja tallentaminen perustuu EU:n erityislainsäädäntöön ja rahoittajan ohjeisiin.

JÄRJESTÄJÄ JA YHTEYSTIEDOT

  • Koulutuksen järjestää Kuvataideopettajat KUVIS ry  Opetushallituksen tuella.
  • Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. 
  • Tiedustelut, myös koulutuksen aikana: Erja Väyrynen, 045-2609535 tai erja@kuvis.fi.

Vaikka koulutus on ilmainen, toivomme että perut, jos et pääsekään mukaan. Joku voi olla jonossa! Peruutuksen voi tehdä sähköpostitse erja@kuvis.fi, tekstiviestillä 045-2609535 tai FB-messengerissä.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia