|

Villa Lante arpajaiset

Kurssin paikat arvottiin Kuvataideopettajat ryn jäsenkokouksen yhteydessä 24.3.2017 suuren joukon todistaessa tapahtumaa. Kurssipaikasta oli kiinnostunut yhteensä 90 jäsentä.

Arpaonni suosi seuraavia: Elena Kotala, Helsinki; Pirkko Vartio, Tampere; Elina Ylitepsa, Sodankylä; Maaret Parviainen, Kirkkonummi; Veera Kuokka, Lappeenranta; Petteri Rinne, Helsinki; Juha Brusila, Tampere; Monica Liljestrand-Jutila, Jakobstad; Eva-Johanna Mäkinen, Oulu.

Lupa nimen julkistamiseen on saatu kaikilta – kiitos siitä.

Lisäksi arvottiin neljä varasijaa mahdollisten peruutusten varalle.

Näin (saat) sait mahdollisuuden päästä mukaan kurssille

Opettajakurssin on Suomen Rooman Instituutin säätiöltä anonut Kuvataideopettajat ry. Kuvataideopettajien ylin päättävä elin jäsenkokous päätti syyskokouksessaan 2016, että mahdollisuus osallistua tälle kurssille on vain Kuvataideopettajat ry:n jäsenillä. Ja että kurssipaikat arvotaan kiinnostuneiden kesken.

Arvontaan ilmoittautuminen on päättynyt. Onnettaren suosimat ilmoitetaan viikolla 13 täällä ja henkilökohtaisesti itse kullekin.

Käytännössä arvontaan osallistumisen ehdot olivat ja itse arvonta suoritetaan seuraavilla säännöillä:

 • Arvontaan voivat osallistua vain Kuvataideopettajat ry:n jäsenet.
  • Jäsenhistorian pituudella tai jäsenstatuksella (maksaako normaalia vai alennettua maksua, onko töissä, eläkeläinen, opiskelija, työtön, kunniajäsen tms.) ei ole merkitystä.
  • Arvontaan eivät voi osallistua aiemmin Kuvataideopettajien anomalla  instituutin opettajakurssilla olleet.
 • Jäsenyytesi tulee olla voimassa ja jäsenmaksusi vuodelta 2017 tulee olla maksettu viimeistään 17.3.2017 .
  • Jäsenmaksulaskut lähetetään kirjekuoressa postitse viikolla 7 ja ne ovat jäsenillä perillä viimeistään viikolla 8.
  • Vuonna 2016 jäsenmaksunsa maksamatta jättäneet on erotettu 4.2.2017, joten jäsenyys ei ole enää voimassa.
  • Kuvataideopettajat ei vastaa siitä, jos kirjekuori saapuu myöhässä tai ei ollenkaan siksi, että jäsenrekisterissä oleva osoiteesi on väärä, tai Postin toiminnassa on ongelmia.
  • Kuvataideopettajat ei voi myöskään taata sitä, että osallistumisesi arvontaan onnistuu, jos haet jäseneksi tai haet jäsenyytesi palauttamista viime tingassa.
 • Arvontaan osallistut siten, että lähetät sähköpostin osoitteeseen (osoite poistettu).
 • Sähköpostin viestikenttään kirjoitat nimesi, kotiosoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoiteesi – ne, mistä parhaiten tavoittaa. Jos  arpaonni on suopea, ja haluat kieltää nimesi julkistamisen asiasta tiedottamisessa, kerro myös se viestissä.
 • Lähetä sähköposti  perjantaihin 10.3.2017 klo 16.00 mennessä. Sähköpostisi perilletulo vahvistetaan reply –toiminnolla. Vahvistaminen saattaa tapahtua vasta useamman päivän kuluttua (tj on töissä ke-pe). Jos vahvistusta ei näy – ota yhteyttä!
 • Itse arvonta suoritetaan perjantaina 24.3.2017 Kuvataideopettajat ry:n sääntömääräisen jäsenkokouksen yhteydessä Turussa.
 • Arvotaan 9 paikkaa, sekä 5 varapaikkaa, jälkimmäiset järjestyksessä.
 • Jäsenmaksusuoritus vuodelta 2017 tarkistetaan ennen tulosten julkistamista.
 • Kuvataideopettajat ry ilmoittaa arvonnan tuloksen jokaiselle osallistuneelle henkilökohtaisesti (ensisijaisesti sähköpostilla), sekä kotisivuillaan, jäsentiedotuksessa ja sosiaalisen median kanavissaan.
 • Jos saat paikan, mutta joudut sen perumaan mistä tahansa syystä, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi Kuvataideopettajat ry:lle, jotta varapaikan saaneille voidaan vastaavasti ilmoittaa osallistumismahdollisuudesta. Jos peruutus tulee kovin viimehetkillä tai kurssin jo alettua, ei varapaikalla olijoiden osallistumismahdollisuutta voida kuitenkaan enää luvata.
 • Kuvataideopettajat varaa oikeuden valita kurssilaisia myös jollain muulla menetelmällä, jos arvontaan ei tule riittävästi osallistujia, tai peruutusten takia tai muista kurssipaikan saaneista johtuvista syistä kurssipaikka tai useampi uhkaa jäädä käyttämättä.

Muut olennaiset asiat:

 • Kuvataideopettajat vastaa ainoastaan kurssilaisten valinnasta ja auttaa osallistujien ja Villa Lanten henkilökunnan välisen yhteyden muodostumisessa ennen kurssia.
 • Kaikki kurssin ohjeet tulevat Villa Lantesta. Kurssilaiset voivat vaikuttaa opetusohjelmaan Villa Lanten ohjeiden mukaisesti.
 • Kuvataideopettajat ei vastaa opettajakurssin mistään kuluista tai järjestelyistä.
 • Kurssipaikan saaneet vastaavat itse kaikista osallistumisesta johtuvista kuluista ja käytännön järjestelyistä, joista Suomen Rooman instituutti ei vastaa. Käytännössä siis kurssilinen hoitaa ja maksaa omat matkajärjestelynsä ja -kulunsa, ruokailut, kurssiin kuulumattomat kulut Roomassa/Italiassa, vakuutukset yms.
 • Ole ajoissa yhteydessä toimistoon kaikista epäselvistä asioista; jäsenyyden voimassaolosta, maksujen maksamisista yms. Ystävällisesti huomaa, että toimistomme on avoinna keskiviikkoisin, torstaisin tai perjantaisin, ja että töissä on vain yksi henkilö.

Mikä on Villa Lanten opettajakurssi?

Instituutissa on järjestetty täydennyskoulutuskursseja sen keskeisten alojen koulujen aineenopettajille kesäkuussa aivan toiminnan alkuajoista lähtien: ensimmäinen kurssi oli vuonna 1955 ja se oli suunnattu “oppikoulujen latinan, historian ja kirkkohistorian opettajille”. Kursseja on järjestetty erityisesti historian, uskonnon, kuvataiteen ja latinan opettajille. Viimeksi Kuvataideopettajien jäsenet pääsivät kurssille vuonna 2005.

Nykyään kurssit järjestetään kaksiviikkoisina kesäkuun alkupuolella. Kurssilaisia voi olla korkeintaan yhdeksän ja heille myönnetään ilmainen asumisoikeus Villa Lantessa. Lisäksi instituutin tieteellisen henkilökunnan antama opetus kuuluu kurssilaisten etuihin. Kaikista muista kuluista kurssilaiset vastaavat itse.

Kurssiohjelma perustuu osin instituutin kurssien säännöllisesti toistuviin osiin, mutta sisältöä pyritään räätälöimään kunkin ryhmän erityistoiveiden mukaan. Ohjelman rungon muodostaa tutustuminen historialliseen Roomaan ja sen perintöön: kiertokäynnit Rooman ja sen lähiympäristön historiallisesti tärkeissä kohteissa, kuten arkeologisilla alueilla ja museoissa.

Lue lisää Villa Lantesta täältä.

 

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia