| | | | |

LUO UUS-koulutus Sodankylässä 23.-24.10.2020

Erityisesti kuvataidetta opettaville opettajille kohdennettu digivälineiden maksuton koulutus. Lähiopetusta pienryhmissä, hands-on ja omat laitteet! Paikkana Tähtikunnan koulu, E-rakennus, Koulutie 2, 99600 Sodankylä.

Kahden päivän kokonaisuudessa on viisi eri työpajaa. Osa toteutetaan kaksi kertaa, jolloin niiden opetus on molemmilla kerroilla sama. Osallistujamäärä per paja on 10 henkilöä.

Kaksi pajaa toteutetaan rinnakkain: ilmoittautuessasi valitset mihin pajoihin osallistut: pajapaikat vahvistetaan ilmoittutumisjärjestyksessä. Yhteensä voi kahden päivän aikana osallistua neljään pajaan, mutta olet tervetullut vaikka vain yhteen!

Ohjelman löydät PDF-muotoisena tästä

Ohjelma perjantaina 23.10.2020

KLO 10:00 – 13:00 (tässä toistaiseksi vain yksi paja – toinen mahd. myöhemmin)

BLENDER 3D: TÄYTTYI 7.10. – ilmoittautua voi vain jonoon! Lauantain Blender-pajassa vielä runsaasti tilaa. Blender 3d -mallinnusohjelmaan tutustuminen ja esittely Blender 2.79 version avulla. Työpajassa katsotaan myös Blender 2.83 versiota ja siihen liittyvää itseopiskelumateriaalia. Kouluttajana Otso Tarkiainen, animaation ja peligrafiikan opiskelija. Ks ohjelman latausohje Ohjeita-kohdasta

TAUKO 13:00 – 14:00

KLO 14:00 – 17:00 kaksi pajaa rinnakkain – valitse toinen

SKETCHBOOK. Piirtäminen ja maalaaminen tabletilla ja puhelimella (android ja ipad/iphone). Monipuolinen piirtämis- ja maalaamisohjelma, ohjelman alkeet, tasot, kynät ja siveltimet, vinkkejä.. Kouluttajana Jukka Tarkiainengraafinen suunnittelija

DA VINCI RESOLVE. Videon editointiohjelmaan tutustuminen. Resolven perusteet, tuodaan esimerkkivideo ohjelmaan ja käydään läpi perustoimintoja, tallennetaan esimerkkivideo, tallennetaan projekti. Kouluttajana Juho Posio, taiteen maisteri audiovisuaalisessa mediakulttuurissa 

Ohjelma lauantaina 24.10..2020

KLO 09:00 – 12:00 kaksi pajaa rinnakkain – valitse toinen

SKETCHBOOK. Piirtäminen ja maalaaminen tabletilla ja puhelimella (android ja ipad/iphone). Monipuolinen piirtämis- ja maalaamisohjelma, ohjelman alkeet, tasot, kynät ja siveltimet, vinkkejä. Kouluttajana Jukka Tarkiainen

DA VINCI RESOLVE. Videon editointiohjelmaan tutustuminen. Resolven perusteet, tuodaan esimerkkivideo ohjelmaan ja käydään läpi perustoimintoja, tallennetaan esimerkkivideo, tallennetaan projekti Kouluttajana Juho Posio

TAUKO 12:00 – 13:00

KLO 13.00 – 16:00: kaksi pajaa rinnakkain, valitse toinen 

SNAPSEED
: TÄYTTYI 8.10. ilmoittautua voi vain jonoon! Kuvankäsittely tabletilla ja puhelimella (android ja ipad/iphone). Digitaalisen kuvankäsittelyn perusteita, kuvamuodot, kuvan ottaminen, perussäädöt, kuvan tallentaminen, kuvan jakaminen. Kouluttajana Jukka Tarkiainen

BLENDER 3D. Blender 3d -mallinnusohjelmaan tutustuminen ja esittely. Blender 2.79 version avulla. Työpajassa katsotaan myös Blender 2.83 versiota ja siihen liittyvää itseopiskelumateriaalia. Kouluttajana Otso Tarkiainen. Ks ohjelman latausohje Ohjeita-kohdasta

Ohjeita

Koulutuksessa käytetään osallistujien omia laitteita: pajasta riippuen kannettavaa tietokonetta tai mobiililaitetta. Olennaista on, että pajavalintojesi mukaan lataat ohjelmat etukäteen laitteillesi ja varmistat, että sinulla on laitteelle pääkäyttäjän oikeudet. Ilmoittautuneet saavat tarvittaessa lisäohjeita.

Koulutus on OPH:n rahoittamaa, joten osallistuminen ei maksa mitään. Osallistuja vastaa itse omista matka-, ruokailu- ja majoituskuluistaan. Päivään sisältyy yksi kahvi-/tee & hedelmätarjoilu.Osallistumisesta saa halutessaan todistuksen, joka lähetetään sähköpostitse, opetus täyttää veso-kelpoisuuden perusteet.

Miten ilmoittaudut?

 • Verkkolomake löytyy tämän artikkelin ylosasta, ohjelma linkin alta laianusmerkkien välistä.
 • Voit ilmoittautua myös sähköpostilla toimisto@kuvis.fi; ilmoita nimesi, yhteystietosi, ja pajojen nimet.
 • Voit siis osallistua kahteen tai yhteen päivään, 1- 4 pajaan.

Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 20.10.2020 klo 16:00 mennessä

 • Pajapaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä – kuhunkin pajaan mahtuu maksimissaan 10 osallistujaa
 • Osallistuminen ja pajapaikka vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä sähköpostitse (lomake ei anna automaattivastausta, koska pajoihin on ilmoittautumisjärjestys – huomioi ystävällisesti järjestäjän rajallinen toimistoaika – vahvistus voi joskus kestää!)
 • Viranomaisten ohjeiden mukaan osallistujamäärää voidaan myös rajoittaa jälkikäteen.

Pajaohjeet

Tiedotus ja viestintä

 • Koulutusta koskeva tiedotus tapahtuu pääasiassa suoraan ilmoittautuneen sähköpostiin sekä järjestäjän sosiaalisen median (Facebook, Instagram, Twitter) kautta. Kerro siis ilmoittautuessasi voimassaoleva s-postiosoite!

GDPR

 • Osallistujatiedot raportoidaan koulutuksen rahoittajalle: nimi, sukupuoli, ikähaarukka, kotipaikkakunta sekä kouluaste, jolla opettaa. 
 • Koulutuksen järjestäjä säilyttää osallistujasta kerättyjä tietoja – edellä mainitut sekä yhteystiedot – korkeintaan 10 vuoden ajan todentamaan tilaisuuden järjestäminen.
 • Tietoja ei jaeta ulkopuolisille. Tietojen keruu ja tallentaminen perustuu EU:n erityislainsäädäntöön ja rahoittajan ohje.

Järjestäjä ja yhteystiedot

 • Koulutuksen järjestää Kuvataideopettajat KUVIS ry  Opetushallituksen myöntämällä tuella.
 • Tiedustelut, myös koulutuksen aikana: Erja Väyrynen, 045-2609535 tai erja@kuvis.fi.

Vaikka koulutus on ilmainen, toivomme että perut, jos et pääsekään mukaan! Joku voi olla jonossa! Peruutuksen voi tehdä järjestäjälle ylläolevaan sähköpostiin tai puhelimeen tekstiviestillä.

Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Myös viranomaisten korona-määräykset ja-ohjeet voivat vaikuttaa järjestelyihin hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia