Myötätuulta kunniakirja katutaideprojektille Suomen luonnon puolesta

Kuvataideopettajat KUVIS ry:n vuosittainen tunnustus, Myötätuulta kuvataiteesta kunniakirja, myönnetään kuvataidekasvatuksen toiminnalle, teolle, tapahtumalle tai tempaukselle. Kunniakirja vuoelta 2019 myönnettiin helsinkiläiselle Oulunkylän yhteiskoulun katutaideprojektille Suomen uhanalaisen luonnon puolesta. Projektin ohjasi kuvataideopettaja Arja Holma ja sen toteuttivat lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat toukokuussa 2019.

Kunniakirjaa opettajan Arja Holman mukana olivat vastaanottamassa (vasemmalta oikealle) Aino Rotstén, Ella Patrakka, Maria Virtanen, Ilona Puurunen, Ilona Valotie, Kerttu Vainiomäki ja Nur Sabir. Kunniakirja jaettiin Educa-messuilla 24.1.2020.

Kuvataideopettajat kiittää lämpimästi sekä Arjaa että opiskelijoita. Myös meille oli ilo ja kunnia, että tulitte paikalle lähes kaikki osallistuneet. Kiitos erityisesti mainioista tarinoista (kuten karkkipusseja, kuulosuojaimia ja ”keskusteluapua” tarjonneista kansalaisista) , joita kuulimme projektin toteutukseen liittyen!

Katutaideprojektissa opiskelijat suunnittelivat ja maalasivat Oulunkylässä koulun lähiseudun sähkökaappeihin teoksia maamme uhanalaisista eläin- ja kasvilajeista. Sähkökaappeihin saivat kuvansa kuukkeli, meritaimen, susi, hilleri, jääleinikki, mustakurkku-uikku, ahma, naali ja liito-orava. Kuvien lisäksi sähkökaappeihin kiinnitettiin QR-koodi. Sen avulla katsoja pääsee tutustumaan Yleisradion luontosivuille koottuun juttuun, jonka tietolähteenä on ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen julkaisema Suomen lajien Punainen lista 2019.

Kuvataideopettajat KUVIS ry:n mielestä projekti Suomen uhanalaisen luonnon puolesta edustaa ajankohtaista, valveutunutta, rohkeaa, kantaaottavaa, pitkäjänteistä ja yhteiskunnallista tämän päivän kuvataidetta ja kuvataideopetusta. Siksi se ansaitsi kuvataideopetuksen kunniaa ja mainetta!

Katutaideprojekti jatkaa hienosti kunniakirjan saajien ennakkoluulotonta ja ainutlaatuista listaa. Kunniakirjan ovat saaneet muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen, taideopiskelijoiden mielenosoitus, koulun toteuttama kiertoliittymäteos Ahvenanmaalla, monikulttuurinen kotouttamisprojekti Lapissa ja taidekasvattajien Facebook-ryhmä. Kaikki kunniakirjan saajat ovat tuoneet esiin tämän päivän kuvataidekasvatuksen laaja-alaisuutta, ajankohtaisuutta ja vaikuttavuutta. Ja näyttäneet, miten kuvataide on oppiaine tai harrastus, joka resonoi ympäröivään maailmaan riippumatta millä koulu- tai luokka-asteella sitä opetetaan. Kohteet ovat tehneet näkyväksi myös sen, kuinka keskeistä taideopetuksessa on opettajan osaaminen ja pätevyys.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia