Myötätuulta kuvataiteesta 2016 kunniakirja Pirkanmaan kuvataideopettajat ry:lle

Kunniakirja myönnettiin Pirkanmaan kuvataideopettajille sen esimerkillisestä ja onnistuneesta yhteistyöstä Sara Hildénin taidemuseon kanssa. Kuvataideopettajat ry:n vuosittain myöntämän kunniakirjan  saaja julkistettiin Turussa 24.3.2017. Kunniakirjan vastaanottivat puheenjohtaja Marika Lehtinen ja ”tuotantojohtaja” Juha Brusila.

5. Pyramidi 2016Pirkanmaan kuvataideopettajat  ja taidemuseo ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen. Suurin tähänastinen ponnistus on ollut vuonna 2016 Carolus Enckellin näyttelyn yhteydessä museon puistoon  rakennettu, paljon kiitosta saanut väripyramidi. Sen tekoon  osallistui n.470 oppilasta 13 koulusta eri puolilta Pirkanmaata.

IMG_0825Yhdistyksen Suomi 100-hanke Minä nuori Suomessa näyttely  on esillä Tampereen Rautatieasemalla pääsiäiseen 2017 saakka. Hanke liittyy taidemuseossa olevaan Jarmo Mäkilän näyttelyyn.

Kunniakirja myönnetään pirkanmaalaisille kuvataideopettajille erityisesti siksi, että hankkeet taidemuseon kanssa ovat olleet yhteistyöprojekteja, joissa suunnittelu on ollut aidosti kuvataideopettajalähtöistä: opettajien pedagoginen ja taiteellinen ammattitaito on huomioitu niin sisällön suunnittelussa kuin toteutuksessakin. Osallistuneet koulut ovat tehneet taideteokset koulujen kuvataidetunneilla oman opettajansa ohjauksessa. niinpä hankkeissa toteutuu aidosti uusien opetussuunnitelmien ajatus koulujen yhteistyöstä seiniensä ulkopuolella, sekä oman oppiaineen näkökulmasta ajankohtaisiin ilmiöihin reagoiminen.

Erityisesti kunniakirjan myöntäjää  on ilahduttanut se, että yhteistyö tekee komeasti näkyväksi nykykuvataiteen opetuksen. Se vahvistaa mielikuvaa oppiaineesta, jossa oma tekeminen on keskiössä, ja mahdollisuudet ja menetelmät ammattitaitoisen opettajan johdolla rajattomat.

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia