| |

Luo uus -koulutus Jyväskylässä 2.-3.11.2019

Koulutukseen osallistuneille on lähetetty osallistumistodistus sähköpostitse 29.11.2019.

Ruksi ilmoittautuessasi ne pajat joihin osallistut; osallistua voi vaikka vain yhteen. Lauantaina aamupäivän pajat 1 ja 2 ja sunnuntaina iltapäivän pajat 5 ja 6 ovat valinnaisia, eli voit valita/ilmoittaa vain toisen. AR-pajaan lauantaina ja sunnuntaina mahtuvat kaikki (tai siis 200 ilmoitautunutta).

Koulutuspaikka on Schildtin lukio, Viitaniementie 1B, 40740 Jyväskylä . Löytyy myös osoitteella Wilhelm Schildtin katu 2.

Alla näkyvät parkkipaikat ovat osallistujille ilmaisia. Keskustasta bussi 18 (Kortepohja), pysäkki ”Oppilaitokset 2” – kuvassa W. Schildtin kadun varrella urheilukenttää vastapäätä.

Ohjelma lauantaina 2.11.2019

ALOITUS: kuvassa ”oikea pallero” kohdassa Schildtin lukio/Gradia olevasta ovesta, opettajanhuone, 3.krs. Ovat auki klo 9.50.

10:00-13:00  Vaihtoehtoisesti joko PAJA 1 tai PAJA 2

Opetupaikkana molempina päivinä kuvassa näkyvä ”vasen pallero” 2. krs.

PAJA 1: GREENSCREEN Kouluttajana Tiina Häkkinen, kuvataideopettaja / Valaistusratkaisut, tee-se-itse-greenscreen ja päditeline, rekvisiitta, erikoisotokset, kuvakoot, kuvakulmat, kameran liikkeet, kuvaaminen, ja editointi Apple/IOS-ympäristössä: IMovie, Green Screen ja Stop Motion-animaatio. Käytännön harjoituksia, tehtävävinkit ja opetusaineistoa. Tästä koulutuksesta on hyötyä erityisesti niille, joilla ei ole käytössä ammattimaisia studio-olosuhteita, suurta määrää rahaa tai laitteita.

PAJA 2: BLENDER – MIKA SE ON JA MITÄ SILLÄ VOIDAAN TEHDÄ? Kouluttajana Nanja Kataja, BA (hons) Computer Visualisation and Animation / Blender on avoimen laähdekoodin 3D-animaatio-tuotantosovellus. Tutustutaan ohjelmaan esimer-kein ja tarkastellaan sen käyttömahdollisuuksia kuvataideopetuksen näkökulmasta. Halutessaan osallistujat voivat käyttää Blender -sovellusta omilla koneillaan ohjatusti luennon aikana. (Voi siis myös tulla vain kuuntelemaan ja seuraamaan – Blender on haastava ohjelma, nyt tutustutaan perusteisiin).

13 :00-14:0 0   Omakustanteinen lounas

Kaikille yhteisen pajan opetuspaikka molempina päivinä kuvassa ”oikea pallero”, 2.krs.

14:00-17:00  PAJA 3: AR – TEORIA Kouluttajana Tommi Sandberg, kuvataiteilija, kuvataideopettaja / Perehdytys mobiililaitteilla tarkasteltavaan Augmented Realityyn eli Lisättyyn todellisuuteen. Tutustutaan esimerkkien avulla AR-teknologian ominaisuuksiin ja käydään läpi sen sovellutusmahdollisuuksia kuvataideopetuksessa (osana taideteosta, informatiivisena välineenä, työprosessin tallentamiseen jne.). Koulutus jakautuu teoria-osuuteen (lauantai) ja työpajaosuuteen (sunnuntai). Paja pitää sisällään AR-sisältöharjoituksia, joiden avulla osallistujat pääsevät tutustumaan tarvittavaan ohjelmistoon omilla laitteillaan.

Ohjelma sunnuntaina 3.11.2019

Kaikille yhteisen pajan opetuspaikka molempina päivinä kuvassa ”oikea pallero”, 2.krs.

10:00-12:00  PAJA 4: AR – TYÖPAJA Kouluttajana Tommi Sandberg, kuvataiteilija, kuvataideopettaja / Perehdytys mobiililaitteilla tarkasteltavaan Augmented Realityyn eli Lisättyyn todellisuuteen. Tutustutaan esimerkkien avulla AR-teknologian ominaisuuksiin ja käydään läpi sen sovellutusmahdollisuuksia kuvataideopetuksessa (osana taideteosta, informatiivisena välineenä, työprosessin tallentamiseen jne.). Koulutus jakautuu teoria-osuuteen (lauantai) ja työpajaosuuteen (sunnuntai). Paja pitää sisällään AR-sisältöharjoituksia, joiden avulla osallistujat pääsevät tutustumaan tarvittavaan ohjelmistoon omilla laitteillaan.

12:00-13:00   Omakustanteinen lounas

13:00-16:00   Vaihtoehtoisesti joko PAJA 5 tai PAJA 6

Opetupaikkana molempina päivinä kuvassa näkyvä ”vasen pallero” 2. krs.

PAJA 5: GREENSCREEN Kouluttajana Tiina Häkkinen, kuvataideopettaja / Valaistusratkaisut, tee-se-itse-greenscreen ja päditeline, rekvisiitta, erikoisotokset, kuvakoot, kuvakulmat, kameran liikkeet, kuvaaminen, ja editointi imoviella, greenscreen ja stop motion-animaatio & käytännön harjoitukset tehtävävinkit ja opetusaineistoa asiasta kiinnostuneille. Tästä koulutuksesta on hyötyä erityisesti niille, joilla ei ole käytössä ammattimaisia studio-olosuhteita, suurta määrää rahaa tai laitteita.

PAJA 6: KRITA Kouluttajana Anna-Kaisa Salonen, graafikko Tutustutaan harjoittelemalla piirustus- ja maalausohjelma Kritan perusteisiin ja työkaluihin.

Tietoja ja ohjeita: lue pajaohjeet!

 YLEISTÄ

Koulutus on OPH:n rahoittamaa, joten se ei maksa osallistujalle mitään.Osallistuja vastaa omista matka-, ruokailu- ja majoituskuluistaan. Päivään sisältyy yksi kahvi-/tee & hedelmätarjoilu.Osallistumisestasi saat todistuksen, joka lähetetään jälkikäteen sähköpostitse.

Koulutuksessa käytetään osallistujan omia laitteita: kannettavaa tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta – ks pajaohjeet. Lataa ohjelmat/sovellukset etukäteen, pajoissa ei käytetä aikaa lataamiseen.

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 1.11.2019

  • Ilmoittautuminen vahvistetaan sähköpostitse (huomio järjestäjän rajalliset aukioloajat). Jos sähköpostia ei kohtuullisessa ajassa näy, tarkista olisiko ohjelmasi vienyt roskapostiin tai tulkinnut spämmiksi!
  • Valinnaisiin pajoihin mahtuu kuhunkin 40 osallistujaa, AR-pajoihin mahtuu 200 osallistujaa.
  • Voit osallistua myös yhteen päivään, tai vain yhteen pajaan = pajoihin osallistuminen kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä, joten kerro myös osallistumisestasi AR-pajoihin
  • Vaikka koulutus on ilmainen, toivomme että perut, jos et pääsekään mukaan. Peruutuksen voi tehdä sähköpostitse toimisto@kuvis.fi tai tekstiviestillä 045-2609535.

Pajaohjeet

  • AR: Ota mukaan oma mobiililaite (älypuhelin tai tabletti). Tarkista myös etukäteen, että sinulla on pääsy laitteesi Play-Kauppaan/App-Storeen.
  • Blender: Ota mukaan oma tietokone. Sovelluksen tulee ladattu – https://www.blender.org Ohjelman laajuuden ja haastavuuden takia tässä pajassa myös pelkkä kuuntelu ja muu seuraaminen on mahdollista.
  • GreenScreen: Ota mukaan oma IPad, lataa viimeisin iPadOS päivitys, iMovie ja Kuvat-appi sekä iStopMotion Studio (ilmainen).
  • Krita: Ota mukaan oma tietokone ja piirtopöytä. Sovelluksen tulee olla ladattu https://krita.org/. Järjestäjä voi lainata muutama piirtopöytä, eivät osallistujamäärästä riippuen riitä kaikille, ja niiden ajurit asennetaan lounastunnilla ennen pajaa sinun koneellesi, joten varmista että tiedät tarvittaessa tunnukset/salasanat jne.

Tiedotus ja viestintä

  • Koulutusta koskeva tiedotus tapahtuu pääasiassa sähköpostitse ja sosiaalisen median (Facebook, Twitter ja Instagram) kautta.  Tärkeintä on siis kertoa voimassaoleva s-postiosoite!
  • Osallistujatietoja käytetään vain ja ainoastaan tilaisuuden järjestelyihin. Osallistujan nimi, sähköposti ja mahdolliset muut tiedot säilytetään korkeintaan 10 vuoden ajan todentamaan tilaisuuden järjestäminen. Tietojen keruu ja tallentaminen perustuu EU:n erityislainsäädäntöön ja rahoittajan ohjeisiin.

Järjestäjä ja yhteystiedot

  • Koulutuksen järjestää Kuvataideopettajat KUVIS ry  Opetushallituksen myöntämällä rahoituksella.
  • Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. 
  • Tiedustelut ennen koulutusta: Erja Väyrynen, 045-2609535 tai erja@kuvis.fi
  • Tiedustelut koulutuksen aikana: Katja Uksila, 050-3287952, katja.uksila@gmail.com tai Heidi Möller-Virtanen, 040-5324383, heidi.moller-virtanen@gradia.fi      

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia