| |

Stylus.fi – kuvataidekasvatuksen verkkojulkaisu

Yksi Suomen vanhimmista aikakausjulkaisuista ja joka tapauksessa vanhin ja ainoa laatuaan oleva kuvataidekasvatuksen julkaisu Stylus muuttaa muotoaan syksyllä 2020.

Ajankohtaisempi, laajempi ja notkeampi. Kuvataidekasvatuksen koko kuva. Nykykuvis näkyväksi. Näillä saatesanoilla ja -ajatuksilla rakennetaan kuvataidekasvatuksen kentän yhteistä julkaisua. Julkaisijana ja toimitusvastuussa jatkaa Kuvataideopettajat KUVIS ry, mutta toimituskunnassa sisällön tuotannosta vastaavat myös Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ry sekä Aalto yliopiston ja Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmat.

Verkkosivumaisesti toteutettava julkaisu tuo näkyville kuvisluokan arkea niin opettajan kuin oppilaan ja opiskeiljan näkökulmista. Näkyviin pääsee myöskin alan tutkimus ja kehittäminen, erilaiset hankkeet ja projektit, näyttelyt ja kokeilut. Toiveemme on tuoda esille myös kuviksen toimintaympäristöä: ilmiöitä, asioita, politiikkaa jne., jotka vaikuttavat kuviksen opetukseen ja opiskeluun, nyt ja tulevaisuudessa. Mielipiteitä ja kolumneja unohtamatta: monipuolista ääntä verkkoon mahtuu monipuolisen kuvan lisäksi!

Toimituskunta valmistelee ja kokoaa parhaillaan uuteen julkaisuun sisältöjä.

Hyvä KUVIS ry.n jäsen tai muuten kuvataidekasvatuksen alalla toimija: haluamme kuulla
sinusta ja sinua! Otamme vastaan ideoita, ehdotuksia, toiveita sekä jo valmiita (tai valmistumassa olevia) juttuja! Lähetä meille postia osoitteeseen: stylus@kuvis.fi. Toimi 10.6.2020 mennessä.

Jos ja kun ryhdyt kirjoittamaan, on artikkelin pituus 4000-6000 merkkiä (kaikki merkit). Napakka mielipide tai kolumni voi olla lyhempikin.

Kuvia, ehdottomasti. Mutta koska verkkosivuakin vasta tehdään, kuvien määrä per artikkeli on vielä hieman epätarkka. Kuvaohjeeksi toistaiseksi: hyvälaatuinen .jpg- tai .png-tiedosto (1-10 Mt), optimaalinen
kuvakoko on 1080 x 566 pikseliä (vaaka) tai 1080 x 1350 pikseliä (pysty). Kuvan julkaisuluvat hankkii kirjoittaja – niin että oikeus on verkkojulkaisuun.

Kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaa toiminnanjohtaja ja toiituskunnan jäsen Erja Väyrynen, erja @ kuvis.fi, puh. 045-2609535. Toimituskunnan muut jäsenet: Katja Uksila / Kuvataideopettajat KUVIs ry, Eliisa Sorvali / Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto, Tiina Pusa / Aalto-yliopisto, Anniina Koivurova / Lapin yliopisto ja Mirja Hiltunen / Lapin yliopisto

Kuvistuskuvana yksityiskohta pompeijilisesta freskosta, Tyttö kera keramiikkatalun ja styluksen – Donna con tavolette cerate e stilo (cosiddetta ”Saffo”), Museo Archeologico Nazionale di Napoli

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia