| | | | |

Kuvataideopettajien kevätpäivät 5.-6.4.2019 Seinäjoella

Kollegoiden tapaaminen ja avaruuden täyttävä kuvispuhe – parasta keväässä!

Tervetuloa mukaan kuvataideopettajien kevätpäiville! Puhutaan tylsyydestä, kuullaan ajankohtaista lukiosta, tutustutaan Lapuan Vanhaan Paukkuun, pohditaan taidemuseoiden ja kuvataideopettajien välistä yhteistyötä sekä tehdään itse: jaetaan kuviksen opetusideoita ja opitaan työpajoissa uusia asioita.

Iso ja lämmin kiitos Seinäjoen seudun kuvataideopettajille, joiden kädenjälki näkyy ohjelmassa vahvasti.

IMG_7335Löydät laajemman esitteen päivien ohjelmasta tästä: Kuvista käsin – esite

Ja hieman suppeamman saat tästä: Kuvista käsin – esite

Ilmoittautumiskaavakkeeseen pääset klikkaamalla tästä.

Huomaa että lauantaina on 4 rinnakkaista työpajaa, joista valitset yhden kertomalla pajan numeron. Toinen tai vaikkapa kaksikin, kannattaa valita varalle. Pajaesittelyt alempana ja esitteissä. Lauantaina pajojen aikana on myös mahdollisuus ostaa Suomen Taidetarvikkeen kalligrafiavälineitä ja Alissa Kosken Luonta-öljyvärejä.

Ja korostuksena sekin, että tiedotus ja viestintä, mukaanlukien laskut ja todistukset, lähetetään pääasiassa sähköpostitse. Sosiaalisessa mediassa #kuvistakäsin #kuvisopet #kevätpäivät #kuvisopekoulutus #huippuakuviksessa #kuvis

OHJELMA PERJANTAINA 5.4.2019   

Apila-kirjaston Jaaksi-sali, Alvar Aallonkatu 14

9:30  Ilmoittautuminen alkaa, kahvia/teetä

9:45-10:15   Mahdollisuus osallistua ensimmäiselle opastuskierrokselle Seinäjoen kirjastossa kirjastossa niille, jotka ovat saapuneet varhain paikalle

10:30   Kevätpäivien avaus / Kaisa Pöntinen, kuvataideopettaja, Seinäjoen lyseo ja Katja Uksila, rehtori, Kuvataideopettajat KUVIS ry:n puheenjohtaja

10:45   Tylsyys luovuuden käyttövoimanaJuha T. Hakala, kasvatustieteen professori, Jyväskylän yliopisto

11:15   Tauko

12:00   Kuvataide ja lukiodiplomit uudistuvassa lukiokoulutuksessaMikko Hartikainen, opetusneuvos, Opetushallitus

13:00   Omakustanteinen lounas

13:30-14:00   Mahdollisuus osallistua toiselle opastuskierrokselle Seinäjoen kirjastossa

Lapua: Kulttuurikeskus Vanha Paukku ja Lapuan Taidemuseo

14:15   Lähtö bussilla kaupungintalon edestä, Kirkkokatu 6, aivan Aalto-kirjaston vierestä

14:45   Kierros kulttuurikeskus Vanhassa PaukussaRuut Lehto, myyntisihteeri Kulttuurikeskus ja Kirsi-Maria Tuomisto, museolehtori, Lapuan Taidemuseo

15.30   Taiteilijaresidenssin esittely Vanhan Paukun Lyijylankaosastolla / Christine Jalio, korutaitelija ja Juulia Soidinaho, residenssikoordinaattori

16:00   Kahvit + taiteellinen makupala työkalutehtaassa

16:15   Design-koulutuksen merkitys tuotteistuksessa / Lapuan Kankurit

Tutustumista putiikkeihin

17:00   Paluu Seinäjoelle, bussi perillä viimeistään 17.45

Varikko-Galleria, Kalevalantie 6

19:00   Vapaamuotoinen, nyyttäriperusteinen  illanvietto  / Esittely Anneli Di Fransis, taiteilija

 

OHJELMA LAUANTAINA 6.4.2019    

Seinäjoen lyseo, Kirkkokatu 7

9:00   Aamunavaus / ilmoittautuminen, hedelmiä

9:30   Koulujen yhteistyö taidelaitosten kanssa: Millaista toimintaa tarvitsemme? Vuoropuhelua ja ideointia aiheesta. Alustus Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen edustajat Sanna Karimäki-Nuutinen, näyttelykoordinaattori, Elina Teitti, taidekasvattaja ja Aila Taivalmäki, kulttuurisihteeri

10:30   Kättäpirempää. Kuvistehtävien vaihtoa ja ideointia kollegoiden kesken pienryhmissä. Tuo mukanasi hyvä tehtäväidea: Omat kuvakulttuurit/ Ympäristön kuvakulttuurit/ Taiteen maailmat. Työpajan jälkeen idealakanat kaikille näkyville ja taltioitavaksi.

11:30   Omakustanteinen lounas

13:00   Valinnainen työpaja: Valitse yksi ilmoittautuessasi  kertomalla pajan numero (ja toinen varalle). Paikat (myös varapaja) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaa erillinen tarvikemaksu!

PAJA 1: TÖLKKIKYNÄT JA VÄRIROISKEET  / osallistujamäärä max 20 / Marika Koskimäki-Ketelä, kuvataiteilija-kalligrafi

Työpajan tarkoituksena on rennolla tavalla tutustua kalligrafian & merkkien tekemisen erikoisempiin välineisiin, joita valmistamme itse työpajan aikana. Tekniikka on helposti muokattavissa erilaisille oppilasryhmille. Työpajan aikana saat kokeilla pajan vetäjän työkalupakista kaikkea ruuvivetopiirtimistä prinsessapiirtimiin ja mokkakynistä itsevalmistettuihin, tuunattaviin tölkki- ja purkkikyniin.

PAJA 2: LUONNONVÄREILLÄ  / osallistujamäärä max 20 / materiaalimaksu 10 € / Alissa Koski, taide- ja käsityöyrittäjä

Työpajassa tutustutaan väripigmenttien historiaan, luonnon väriaineisiin, erilaisiin perinnemaalityyppeihin, sekä kokeillaan omien maalien valmistamista luonnonmateriaaleista ja niillä maalaamista. Työpaja kiinnittää huomion maalaamisessa käytettyihin materiaaleihin ja esittelee käyttäjä- ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja taiteen tekemiseen. Läpi käydään erilaisia värikasveja, savipigmenttejä ja mineraalivärejä sekä vaihtoehtoja haitallisille liuottimille ja maalien sideaineille. Työpajassa on mahdollisuus kokeilla myös kotimaisen Luonta -taidetarvikesarjan myrkyttömiä, perinteisin menetelmin valmistettuja tuotteita. Työpajassa valmistetut maalit saat kotiinviemisiksi.

PAJA 3: KORU / osallistujamäärä  max 15 / materiaalimaksu 10 € / Christine Jalio, korutaiteilija

Työpaja perehdyttää osallistujat korun filosofiaan ja muotoiluun korutaiteilijan näkökulmasta. Työpajassa suunnitellaan ja tehdään silkkimassasta pieni veistosmainen koru, johon liitetään korumekanismi.  Koru voi olla sormus, rintakoru, riipus tai korvakorut. Työpajassa esitellään silkkimassa ja sen soveltuvuus lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Työpaja käsittelee muotoilua ja sitä kenelle suunnitellaan, mitä tuotteella ilmaistaan ja mitkä ovat tuotteen mittasuhteet. Työssä perehdytään myös värien käyttöön.

PAJA 4: VAIHTOEHTOINEN KAUPUNKIKIERROSElina Teitti, taidekasvattaja

Tutkitaan kaupunkitilaa jalan kulkien ja havainnoiden eri näkökulmista. Voidaan esimerkiksi seurata väriä, muotoa, tuoksua, etsiä yksityiskohtia, kävellä takaperin tai suunnistaa vieraan kaupungin kartan avulla. Kierros hyödyntää Seinäjoen kaupungin vuoden 2017 kesäkuvataiteilija Julia Kukkosen teosta Vaihtoehtoinen matkaopas Seinäjokeen. Kukkonen haastoi kaupunkilaisia tutkimaan kotikaupunkiaan uusista näkökulmista kaikille avoimilla performanssikävelyillä, joilla kerättiin aineistoa matkaopasta varten.

Kahvia työpajojen lomassa

15:00   Yhteenveto, palautetta ja ajankohtaisia asioita. Päivät päättyvät n. 15.30

OHJEITA JA ILMOITTAUTUMINEN

HUOMAA:

 • Lauantain työpajoissa kolmessa on rajoitetusti paikkoja, ne täytettään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja paikka vahvistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Valitse varalle myös toinen paja. Kahdessa pajassa on erillinen materiaalimaksu, joka laskutetaan osallistumismaksun yhteydessä tai jos maksat osallistumisen etukäteen itse, materiaalimaksu maksetaan samassa.
 • Koulutusta koskeva tiedotus tapahtuu pääasiassa sähköpostitse: ennen koulutusta ilmoittautumisen vahvistus ja lisäinfo, ja koulutuksen jälkeen mm. todistus ja laskut. Muista siis kertoa voimassaoleva s-postiosoitteesi!

ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN  PERJANTAINA 29.3.2019

 • Ensisijaisesti  verkkolomakkeella, joka läydät klikaamalla tästä.
 • Sähköpostilla toimisto@kuvis.fi – ilmoita nimesi, yhteystietosi, mihin päiviin ja pajoihin osallistut ja miten osallistumisesi maksetaan.
 • Soittamalla Kuvataideopettajat ry:n toimistoon 045-2609535 (huomio rajalliset aukioloajat!)

 OSALLISTUMINEN MAKSAA

 • Jäsenet: 150,00 / 2 päivää, 80,00 / yksi päivä, lisäksi mahdollinen työpajan materiaalimaksu.
 • Ei-jäsenet: 300,00 / 2 päivää, 160,00 / yksi päivä, lisäksi mahdollinen työpajan materiaalimaksu.
 • Päätoimiset alan opiskelijat: – 50 % jäsen tai ei-jäsen hinnasta, lisäksi mahdollinen työpajan materiaalimaksu.
 • Maksuun sisältyvät luennot, esittelyt, työpajat, bussimatka Seinäjoelta Lapualle sekä ohjelmassa ilmoitetut kahvit
 • Maksuun eivät sisälly muut ruokailut, majoittuminen ja muut matkat.

MAKSA OSALLISTUMINEN ETUKÄTEEN TAI KERRO LASKUTUSTIEDOT

 • Kuvataideopettajat KUVIS ry lähettää laskun ilmoittautumisen yhteydessä kertomallesi taholle antamilla laskutustiedoilla
 • Maksun voi myös maksaa suoraan viimeistään Kuvataideopettajat KUVIS ry:n tilille FI3455412820016179 / OKOYFIHH viimeistään 2.4.2019. Kirjoita viestikenttään osallistujan nimi, ja erittele maksut yksi tai kaksi päivää ja mahdollinen materiaalimaksu.
 • Mikäli maksu- tai laskutustieto puuttuu ilmoittautumisesta tai sitä ei saada jälkikäteen, laskutetaan osallistujaa

TODISTUS

Saat todistuksen, joka lähetetään jälkikäteen sähköpostissa, kun osallistumismaksu on todettu suoritetuksi tai laskutus on aloitettu.  Koulutuksen kesto opetustunteina perjantaina 7, lauantaina 6 tuntia.

PERUUTUSEHDOT

Jos perut osallistumisesi viimeistään 29.3.2019, ei osallistumismaksua peritä. 30.3.2019 alkaen tehdystä peruutuksesta peritään 50 % osallistumismaksusta. Mikäli et saavu koulutukseen, etkä peruuta osallistumistasi, peritään koulutuksesta koko maksu. Peruutuksen voi tehdä sähköpostitse toimisto@kuvis.fi tai tekstiviestillä 045-2609535.

JÄRJESieppaaSTÄJÄ

Koulutuksen järjestää Kuvataideopettajat KUVIS ry yhteistyössä  Seinäjoen alueen kuvataideopettajien kanssa. Yhteistyössä ovat mukana myös Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimi, Lapuan kulttuurikeskus Vanha Paukku sekä TJS-Opintokeskus.

Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin.  Tiedustelut: Erja Väyrynen, 045-2609535 tai erja@kuvis.fi

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia