| |

Kuvisopekahvit verkossa 29.8. klo 18-19.30

Tervetuloa ideoimaan säteilevää tulevaisuutta!

Kuvisopekahvit toteutetaan tällä kertaa visiopaviljoki-työpajana. Pajassa pääset miettimään sitä, millainen olisi paras mahdollinen tulevaisuus sinulle kuvataideopettajana ja kuvataiteelle oppiaineena. Mitkä ovat ne tärkeät asiat, joihin vaikuttamalla tulevaisuus ei vain hymyile, vaan suorastaan säteilee. Miten digitaalisuuden eteneminen, kulttuuri- ja sukupuoli-identiteettien moninaisuus ja ekologiset kysymykset tulisi huomioida opetuksessa?

Kahvien keskustelu on osa Kuvataidekoulutuksen ja -kasvatuksen VISIO 2030-hanketta, jossa mukana on koko kuvataidekasvatuksen, -opetuksen ja -koulutuksen kenttä. Vastaava koulutusvisio on jo tehty musiikin osalta, ja kuvataiteen kanssa samaan aikaan tehdään esittävien taiteiden koulutuksen visiota.

Kahvikestien emäntinä toimivat Katriina Rosavaara Taidekorkeakoulusta ja Sirpa Kärkkäinen KUVIS ry:stä. Kahvit toteutetaan kuten ennenkin ZOOM:in välityksellä. Mukaan mahtuu 100 innokasta, joten tulethan ajoissa: kahvit alkavat kello 18:00 ja päättyvät kello 19:30.

Tässä linkki: Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/83951734460. Meeting ID: 839 5173 4460

Tässä alla visiotyön projektipäälikkö Katriina Rosavaaran taustaa työskentelylle:

”Visiopaviljonki-työpajassa lähestymme laajaa kenttäämme kulloistenkin osallistujien näkökulmasta. Kysymyksiin voi vastata opiskelijana, opettajana tai koulutuksen järjestäjänä pohtimatta käsiteltäviä kysymyksiä koko kentän näkökulmasta. Haemme visiopajoista erityisesti toimenpide-ehdotuksia, jotka usein löytyvät arjesta, kokemuksista ja työssä kertyneen tiedon kautta. Visiopajoja järjestetään pistemäisesti eri ryhmille niin, että saamme koottua edustavan kokonaisuuden kentän erilaisista näkökulmista.

Visiotyöpajan kesto on puolitoista tuntia. Se voi tuntua tehtävän laajuuteen nähden lyhyeltä ja onkin sitä. Koska ilmainen työ on kentällämme yleisesti tunnettu ongelma, katsoimme, että tämän verran olisi kohtuullista pyytää myös freelancereina toimivilta kentän toimijoilta. Kaikilla on myös mahdollisuus osallistua myöhemmin avattavaan visiotyön verkkokyselyyn, jos on mahdollisuus paneutua visiotyöhön syvemmin.

Visiotyöpajoja järjestetään etänä ja livenä niin, että työpajasta räätälöidään kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopiva versio. Työpaja koostuu alustuksesta, työskentelystä pienryhmissä tai itsenäisesti ja yhteisestä koonnista. Jokaisessa työpajassa kootaan rakennuselementtejä paviljonkipohjaan kentän yhteistä visiopaviljonkia, eli kuvataidekoulutuksen ja -kasvatuksen kansallista visiota varten.”

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia