|

Kannattelevat kädet sai Myötätuulta kuvataiteesta kunniakirjan 2015

Kannattelevat kädet tekee näkyväksi yhteisötaiteen olennaisimmat piirteet: tekeminen koskettaa aidosti yhteisön jäseniä, taidetta tehdään yhteisön kanssa, heidän ehdoillaan ja heitä varten. Kannattelevat kädet tekee näkyväksi myös sen, miten kuvataideopettaja voi esimerkillisesti toimia keskeisenä moottorina ja mahdollistajana oman ympäristönsä teoksissa, koulun seinien ulkopuolella. Näillä perusteilla Kuvataideopettajat ryn hallitus palkitsee vuoden 2015 Myötätuulta kuvataiteesta -kunniakirjalla Tuija Lindforsin Kannattelevat kädet yhteisöteoksen.”

Tuija Lindfors ja kunniakirja. Kuva: Virve Viita.

Kuvataideopettajat ryn vuosittain myöntämä Myötätuulta kuvataiteesta -kunniakirja annetaan saajalleen ansiokkaasta taidekasvatusteosta tai taidekasvatustoiminnasta. Ansiokas teko tai toiminta lisää kuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin perusteiden tuntemusta ja kiinnittää erityishuomiota taidekasvatuksen laaja-alaisuuteen, ajankohtaisuuteen ja liittymiseen muuhun yhteiskuntaan ja kulttuuriseen toimintaan.

Kunniakirja ei siis ole ”vuoden opettaja” saati ”vuoden paras kuvataideopettaja” titteli. Tämä ei sulje pois sitä tosiseikkaa, että usein Kuvataideopettajien kunniakirjalla palkittavan taideteon tai –toiminnan takana on kuvataideopettaja. Niin tälläkin kertaa, sillä Myötätuulta kuvataiteesta kunniakirja 2015 annettiin ympäristötaiteilija, kuvataideopettaja Tuija Lindforsille.

Tuijan johdolla Vantaalaisen Korson aseman asematunneli muutettiin yhdessä yhteisötaideteokseksi nimeltä Kannattelevat kädet. Yhteisötaiteen myötä uudistuneen tunnelin avajaisia vietettiin 23.10.2015.

Tästä löydät pienen esityksen hankkeesta:  KANNATTELEVAT KÄDET

 

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia kirjoituksia