Kuvataideopettajan digitaalisen median osaamista parantava, tukeva ja täydentävä KUVISXMEDIA -hankeen lähiopetuskokonaisuus. Kokonaisuus muodostuu kahdesta työpajamaisesta päivästä, joihin voi osallistua molempiin, tai vain toiseen. 

KOULUTUKSEN TIEDOT:

 • Perjantaina 23.9. : TINKERCAD 
  • Koulutuksessa käymme läpi Tinkercadin perusteet ja teemme oman työn, jonka voi tulostaa omalla ajallaan myöhemmin. Tinkercad on oiva tapa tutustua kolmiulotteiseen digitaaliseen muotoiluun: Tinkercad on yksinkertainen CAD ohjelmisto (tietokoneavusteinen suunnittelu), jota voi käyttää alakoululaisista lähtien. Sillä on helppo tehdä kolmiuloitteista, 3D-tulostimella tulostettavaa muotoilua. Ohjelma on ilmainen ja webbipohjainen, joten se ei vaadi ohjelman asennusta, ja kouluissakin tekijä voi jatkaa työtään omalla ajallaan, mikä tukee oppilaan omaa oppimista. Tietokoneavusteista suunnittelua käytetään laajasti työelämässä. 
  • Kouluttajana Lasse Lampenius, kuvataideopettaja
 • Lauantaina 24.9.: THINGLINK
  • Pakopelikoulutuksessa harjoitellaan toteuttamaan oma virtuaalinen pakohuonepeli Thinglink-ohjelmaa hyödyntäen. Koulutuksessa käydään läpi Thinglink-ohjelman (maksuton) peruskäyttö, ja sen jälkeen luodaan omia pakohuonepelejä kouluttajien avustuksella. Koulutuksessa saadaan eväitä ja ideoita omien innostavien pakohuonepelien toteuttamiseen sekä pohditaan, miten peleistä saadaan myös pedagogisesti järkeviä ja oppilaan oppimista tukevia. Kokemuksemme perusteella pakohuonepelien avulla on helppo innostaa ja motivoida oppilaita sekä kehittää oppilaiden ryhmätyötaitoja.
  • Kouluttajina Juuso Linnusmäki, matemaattisten aineiden opettaja ja TVT-yhdysopettaja Juuso ja Elina Viro, matemaattisten aineiden opettaja, projektioppimisen väitöskirjatutkija 

Koulutuksen kesto: Kumpanakin päivänä yhteensä 6 opetustuntia (‘a 45 minuuttia)

Koulutuspäivä: Molemmat päivät n. klo 10:00-16:00. Perjantaina koulutuspaikkana toimiva Metso-kirjasto avautuu klo 9:00, joten tulla voi ajoissa. Lauantaina kirjasto avautuu vasta klo 10:00, joten opetus alkaa hieman myöhemmin. Tauoista sovitaan kouluttajien ja osallistujien kesken.

Koulutuspaikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, 33100 Tampere. Pohjakerros: perjantaina koulutus on Pihlaja-tilassa, lauantaina Kanerva -tilassa) 

Osallistujamäärä: Mukaan mahtuu perjantaina korkeintaan 30 osallistujaa, lauantaina 20 (pahoittelut siitä, että joissain tiedoissa myös lauantaille on ilmoitettu 30 paikkaa). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautumislinkki >> TÄSSÄ

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 19.9.2022 klo 16:00 mennessä, kiitos! Mikäli paikat täyttyvät ennen sitä, pääset jonoon. PÄIVITYS TORSTAINA 15.9. klo 12:00: perjantain koulutukseen vapaana 3 paikkaa, lauantain 1. Jos siis ilmoittaudut tämän jälkeen, saatat päätyä jonoon. Tilanne päivitetään maanantaina 19.9.

HUOMAA NÄMÄ:

 • Koulutuksessa käytetään omia laitteita.
 • Ilmoittautuneille kerrotaan erikseen tarkemmat ohjeet esim. ohjelmiin liittyen.
 • Opetusta on yhteensä 6 opetustuntia (a´45 min), eli koulutus on veso-/teso-kelpoinen ja siitä saa halutessaan todistuksen.
 • Päivään sisältyy myös kouluttajan ja koulutettavien kesken sovittava määrä taukoja; lounas on omakustanteinen.
 • Osallistuja kustantaa itse matkansa, majoittumisensa ja ruokailunsa.
 • Koulutuksen järjestäjä tarjoaa kumpanakin päivänä kahvia/teetä yms. pientä.
 • Järjestäjä varaa oikeuden ohjelman muutoksiin. Erityisesti seuraamme ja noudatamme mahdollisia koronamääräyksiä.

Opetushallituksen rahoittamaan koulutukseen osallistuminen ei maksa mitään.

Ilmoittautumisen yhteydessä ja/tai koulutuksen aikana kerätään osallistujatietoja, jotka raportoidaan rahoitusehtojen mukaisesti koulutuksen rahoittajalle. Koulutuksen järjestäjä KUVIS ry säilyttää osallistujasta kerättyjä tietoja korkeintaan 10 vuoden ajan todentamaan tilaisuuden järjestäminen.

Lisätietoja: Erja Väyrynen, puh: 045-2609535 (ma-to), erja.vayrynen@kuvis.fi

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa