OMIA JA TOISTEN POLKUJA  –  NÄYTTELYHANKE 2018 KUTSUU!

Omia ja toisten polkuja logoEri kouluasteiden yhteinen kuvataidekasvatuksen oppilastyönäyttely levittäytyy Aalto-yliopiston Espoon Otaniemen kampuksen sisä- ja ulkotiloihin ja verkkoon kesäkuussa 2018. Kutsumme mukaan näyttelyyn kaikkia suomalaisia kuvataidekasvattajia sekä heidän oppilaitaan ja opiskelijoitaan.

Näyttely on osa InSEAn Kansainvälinen taidekasvatuskongressin INTERVENTIONS ohjelmaa. Kongressi pidetään 18.-21. 6. 2018 Aalto-yliopistossa Espoossa. Konferenssiin voit tutustua klikkaamalla tästä.

Kuvataidekasvatuksen näyttely linkittyy kongressiin teemojen kautta.  Näyttelyyn tulevien teosten tai  taidetekojen lähtökohdiksi olemme valinneet kongressin monista teemoista taiteiden ja tieteiden välisyyden, ilmastonmuutoksen, kulttuurisen muuttoliikkeen ja moninaisuuden.

 Mukaan toivomme teoksia, jotka tekevät näkyväksi valittuja teemoja sekä teoksia, joissa tulevat esille sekä oppilaiden taidekokemukset  että kokemukset kuvataiteen opiskelusta. Erityisesti toivomme teoksia, joissa lasten ja nuorten omat ajatuspolut tulevat esille.

Näyttelyn teoksia voit toteuttaa osana normaalia kuvataiteen opetusta.  Luonnostelemme  tueksesi opetuskokonaisuuksia. Niiden pohjalta voit lähestymistavaksi valita joko oppilaiden omat kokemukset tai näyttelyn teemat, tai molemmat.  Teemoja voit käsitellä oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa hyvin laajasti ja joustavasti, kaikkia visuaalisia ilmaisumuotoja ja tekotapoja käyttäen. Toinen tavoitteemme onkin tuoda esille suomalaisen kuvataiteen opetuksen ja opiskelun moninaisuus.

Kuvataideopettajien syyspäivillä ollut esittely tässä: Omia ja toisten polkuja

Hankkeessa käytetään mukana olevien yhteisenä suunnittelu- ja näyttelyalustana ehkä Padlet-sovellusta.  Ohjeet sen käyttöön, sekä opetuskokonaisuudet ja kaikki muu hanketta koskeva informaatio löytyy verkkosivulta https://kuvis.fi/omia-ja-toisten-polkuja/ .

Tule mukaan hankkeeseen!  Kerro ja jaa ideoitasi! Voit myös ilmoittautua mukaan rakentamaan näyttelyä kesäkuussa 2018.

Terveisin Omia ja toisten polkuja –työryhmä:

Kuvataideopettajat Saga Heino, Espoon kuvataidekoulu, Sirkka Laitinen, lehtori emerita, Birgitta Nurmi, Viherlaakson koulu, Espoo, Kaisu Paavilainen, Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Päivi Tarkkonen, Viherlaakson koulu ja lukio, Espoo, Kaisa Torkki, Juvanpuiston yhtenäiskoulu, Espoo, sekä toiminnanjohtaja Anu  Hietala, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto / Suomen InSEA:n hallitus, tuottaja Päivi Venäläinen, Lasten ja nuorten taidekeskus, Hyvinkää ja toiminnanjohtaja Erja Väyrynen, Kuvataideopettajat ry.