KUVISXMEDIA-hankeen kevään koulutukset päättyvät keskiviikkona 5.5.2021 tiiviiseen iltapäivään. Kolmetuntinen webinaari yhdistää koodauksen ja kuviksen. Iltapäivän aikana pohditaan muun muassa sitä, mitä uutta ohjelmointi tuo kuvataiteen opetukseen? Kahden puheenvuon yhteydessä aikaa on myös muille kysymyksille. Kuten myös työpajassa, jossa pääset itsekin kokeilemaan koodausta!

Webinaari totetetaan ZOOM-alustalla; osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen. Osallistumislinkin saat keskiviikkona 5.5.2021 aamupäivällä (Jos linkkiä ei näy, kurkkaa ensin roskaposti, tai laita WA-viesti 0452609535/Erja Väyrynen)

Osallistuminen ei maksa mitään – olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Klikkaa TÄSTÄ ilmoittautumiskaavakkeeseen.

OHJELMA

14:50 alkaen: Tervetuloa ZOOM:iin!

15:00        Webinaarin avaus

15:05        TAIKOO – TAIDETTA KOODISSA 

Janne Korsimo, opettaja, opetusteknologiakoordinaattori, Ruskon kunta, Opentunti ry:n hallituksen pj ja Lauri Koutaniemi, Founder, Sumo Apps. Taikoo, eli Taidetta koodissa, on Oph:n ja Ilkka Paananen säätiön rahoittama hanke. Hankkeessa kuvataiteen ja koodauksen välistä yhteyttä avataan tavalla, joka ei välttämättä tule mieleen opettajalle tai oppilaalle.. Hanketta toteuttaa moniammatillinen tiimi. Hankkeessa käytetään maksuttomia ohjelmistoja, Sumo.app ja Opentunti.fi. Kaikki materiaali ja palvelut ovat avoimesti ja maksutta käytössä kaikilla Suomen opettajilla ja oppilailla. Materiaali kohdistuu perusopetuksen vuosiluokille 5. – 7. ja se soveltuu oppilaille ja opettajille, joilla ei ole ennestään kokemusta koodauksesta. Hankkeen avulla yritetään taiteesta kiinnostuneita oppilaita saada innostumaan taide ja teknologian yhteisistä mahdollisuuksista. Voisiko koodi olla uusi innovatiivinen sivellin?

15.45         MIKSI KUVISOPEN SYDÄN SYKKII MIMMIT KOODAA -HANKKEELLE?

Laura Järvinen on kuvataideopettajaksi valmistumista seuranneiden etsikkovuosien jälkeen päätynyt it-alalle kouluttajaksi. Lauralle ja hänen nykyiselle työnantajalleen on tärkeää madaltaa kynnystä koodaamisen aloittamiseen ja poistaa tekniseen alaan liittyvää salamyhkäisyyttä. Omassa puheenvuorossaan hän kertoo miksi naisille suunnatut teknistä alaa monipuolistamaan pyrkivät hankkeet ja verkostot ovat tärkeitä. Koodaamista Laura on tähän mennessä ehtinyt opettaa lapsille 4-vuotiaasta ylöspäin, nuorille, aikuisille ja pari kertaa myös kiinalaisille oppilasryhmille käyttäen kiinankielisiä koodipätkiä.

16:30        Tauko

16:40        KOODITAIDETTA. Ohjelmointi rakentuu logiikasta ja säännöistä, mutta niitä voi yhdistellä luovasti ja tehdä visuaalisia teoksia. Koodin avulla pääseekin tutkimaan taiteellista kompleksisuutta tavoilla, joka ei ole perinteisin menetelmin mahdollista. Pajassa tutustutaan kooditaiteen alkeisiin openprocessing.org-ympäristössä.

Felix Bade. Felixin elektronisia taideteoksia on nähty Flow-festivaaleista Amos Andersonin museoon ja Jyväskylästä Barcelonaan.  Felix on opiskellut tietotekniikkaa ja muotoilua Aalto-yliopistossa, ja työskentelee tällä hetkellä Port 6:ssa muotoilemassa tulevaisuuden interaktiivisia teknologioita. Felix on innoissaan uuden sukupolven taide- ja teknologiakasvatuksesta, koska hänen mielestään nuorten luovuutta ruokkimalla saadaan tulevaisuus täynnä innovaatioita ja iloa.

17.55        Yhteenvetoa ja päätössanat

18:00        Webinaari päättyy – kiitos osallitumisesta!

jlökj

KUVISXMEDIA -hanketta rahoittaa Opetushallitus. Hankkeen koulutukset lisäävät kuvataideopettajan osaamista tieto-ja viestintäteknologian käytössä osana kuvataideopetuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Erja Väyrynen, erja.vayrynen ( @ ) kuvis.fi, puh. 045-2609535