Kuvataideopettajien uusin täydennyskoulutushanke starttasi kick off-webinaarilla ja kutsulla kuvataideopettajien yhteiseen videokuoron tekemiseen perjantaina 11.12. 2020. Iltapäivän 3-tuntinen koulutus (klo 15-18) ohjelma oli tiivis ja antoisa – sisältö kiinnosti yli 90 osallistujaa!

Webinaarin nauhoitteen löydät alta. Nauhoite alkaa Silja Martikaisen esityksestä – webinaarin aloittaneen Pauliina Kurosen osuus jäi pois tekijänoikeussyistä (oppilaiden teokset, joiden julkiseen jakamiseen ei ole lupaa).

Webinaarin ohjelma

#Digihyvinvoinnista väliä# / Pauliina Kuronen, TaM, kuvataideopettaja, terveystiedon aineenopettaja, nepsy-valmentaja

Kuviksen etäopetus nuoren hyvinvoinnin tukena yläkouluarjessa poikkeuksellisena Covid19-aikana. Kokemuksia kevään 2020 kuviksen etäopetusarjesta Mikkelin lyseon koulussa.

Vuorovaikutuksen tukeminen taiteen etäopetuksessa – Aivotutkimuksen näkökulma / Silja Martikainen, psykologian tutkijatohtori

Esityksessä käydään läpi tutkimustietoa yhteistyötä tukevista vuorovaikutuksen piirteistä aivotutkimuksen näkökulmasta sekä pohditaan näiden tulosten soveltuvuutta taiteen etäopetukseen.

STEAM- kuvataideopettajan näkökulmasta – enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia / Piritta Malinen, TaT, kuvataideopettaja, Kaurialan lukio (Hämeenlinna)

STEAMing Experiences-hankkeen vetäjä Piritta malinen kertoo ajattelusta hankkeen taustalla ja käytännön esimerkkejä toteutuksesta. Mitä kuvataideopetuksella on annettavaa ja mitä se voi saada, jos työskentelyyn otetaan mukaan Steam-henkisyyttä: tule kuulemaan pieni matka ruohonjuuritasolta virtuaalimaailmoihin.

Videokuoro – Ideointisessio kuvataideopettajien yhteistaideteoksesta /Sirpa Kärkkäinen, Marjo Pernu ja Katja Uksila, kuvataide- ja mediaopettaja, Otanimen lukio (Espoo), KUVIS ry:n puheenjohtaja

”Videokuoro” – kuvataideopettajien yhteinen mediataideteos

Tallenteen kohdasta 1:38:00 alkaa esittely ja mukaankutsu yhteiseen kuvataideopettajien mediataideteoksen tekoon.

Webinaarissa ollut idean ppt-esitys TÄSSÄ

Yhteinen ideointialusta, klikkaa PADLET

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa