Kuvataideopettajan digitaalisen median osaamista parantava, tukeva ja täydentävä KUVISXMEDIA -hankeen lähiopetuskokonasuus Rovaniemellä muodostuu kahdesta työpajamaisesta osuudesta, joihin voi osallistua molempiin, tai vain toiseen. 

Koulutuspaikka: Lapin yliopiston päärakennus, F-talo, 3. kerros, Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi.

Perjantaina 16.9.: Digitaalisen piirtämisen ja maalaamisen perusteet

Koulutuksessa käymme läpi digitaalisen piirtämisen ja maalaamise n perusteita. Teknisellä puolella tutustumme esimerkiksi kuvan ja piirtopöydän asetuksiin. Lisäksi perehdymme digipiirtämiselle ja -maalaamiselle ominaisiin perustyökaluihin ja -menetelmiin, joita ovat muun muassa piirtotyökalut, tasotyöskentely, värien käyttö sekä edistyneemmät toiminnot, kuten esimerkiksi clipping mask (rajausmaski) ja tekstuurien käyttö. Opetusohjelmana toimii Adobe Photoshop, mutta kurssin sisältöjä on mahdollista soveltaa myös suosittuihin ilmaisiin piirto-ohjelmiin, kuten esimerkiksi Kritaan ja GIMPiin. Käytössämme ovat Mac-tietokoneet ja Wacom-piirtopöydät.

Kouluttajat: Lapin Yliopiston kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelijat Jonna Tantarimäki ja Bea-Sofia Limnell

Aika: klo 9:30 – 12:30 (aamukahvi klo 9:00-9:30), yhteensä 4 opetustuntia.

Osallistujamäärä: Mukaan mahtuu 16 osallistujaa. HUOM! Paikat täyttyivät maanantaina 12.9. eli voit ilmoittautua vain jonoon!

Lauantaina 17.9.: Sosiaalinen media ja opetusvideot kuvataideopettajan työssä

Päivän aikana käsikirjoitetaan, kuvataan ja editoidaan yhdessä opetusvideo. Käytössä on mobiililaitteet, sekä ilmaisohjelmat (iMovie, CapCut). Käymme läpi erilaiset julkaisualustat (YouTube, Instagram, TikTok).

Sosiaalinen media luo mahdollisuuksia viestintään, vuorovaikutukseen ja oppimiseen perinteisten oppimisympäristöjen ulkopuolella. Koulutuksen aikana keskustellaan sosiaalisen median kautta tapahtuvan taidekasvatuksen mahdollisuuksista ja haasteista kuvataideopettajalle. Viitekehyksenä keskustelulle toimii Matteus Pentin kokemukset eri sosiaalisen median alustoilla, sekä niille tyypillinen kuvakieli.

Kouluttaja: Matteus Pentti, Vantaalla opettava kuvataiteen opettaja ja KUVIS ry:n puheenjohtaja, joka on monille tuttu TikTokista, YouTuben opetusvideoista tai Instagramista.

Aika: 10:00 – 16:00 (sisältää yhdessä sovittavan määrän taukoja), opetustunteja 7.

Osallistujamäärä: Mukaan mahtuu 30 osallistujaa.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua vain sähköisesti – ilmoittautumislinkki >> TÄSSÄ

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 13.9.2022 klo 16:00 mennessä, kiitos! Mikäli paikat täyttyvät ennen sitä, pääset jonoon.

Muut ohjeet
  • Ilmoittautuneille kerrotaan erikseen tarkemmat ohjeet paikasta, saapumisesta ja varustautumisesta
  • Opetusta on  perjantaina 3 opetustuntia ja lauantaina 6 opetustuntia (a´45 min), eli koulutus on puolikas tai kokonainen veso-/tesopäivä. Osallistumisesta saa halutessaan todistuksen.
  • Kumpaankin päivään sisältyy kouluttajien ja koulutettavien kesken sovittava määrä taukoja.
  • Koulutuksen järjestäjä tarjoaa kumpanakin päivänä kahvia/teetä yms. pientä, lounas on omakustanteinen.
  • Osallistuja kustantaa itse matkansa, majoittumisensa ja ruokailunsa.
  • Järjestäjä varaa oikeuden ohjelman muutoksiin.

Opetushallituksen rahoittamaan koulutukseen osallistuminen ei maksa mitään.

Ilmoittautumisen yhteydessä ja/tai koulutuksen aikana kerätään osallistujatietoja, jotka raportoidaan rahoitusehtojen mukaisesti koulutuksen rahoittajalle. Koulutuksen järjestäjä KUVIS ry säilyttää osallistujasta kerättyjä tietoja korkeintaan 10 vuoden ajan todentamaan tilaisuuden järjestäminen.

Lisätietoja: Erja Väyrynen, puh: 045-2609535, (ma-to), erja.vayrynen@kuvis.fi

Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa